Infraestructures

infraestructures

El tram de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia s'endarrereix un any

El director de Red Eléctrica afirma que el govern espanyol en dilata la tramitació per millorar-ne el traçat

Estarà acabat a finals del 2013

El director de Red Eléctrica Española a Catalunya, Lluís Pinós, va informar ahir que la construcció de la línia de molt alta tensió (MAT) es retardarà en el tram entre Bescanó, al Gironès, i Santa Llogaia, a l'Alt Empordà, per la dilatació dels terminis del govern espanyol a l'hora de resoldre'n l'expedient. Ja fa vuit mesos que tenen sobre la taula l'expedient informatiu, i els responsables de Red Eléctrica calculen que no hi haurà cap resolució abans que s'acabi l'any, segons va afirmar Pinós ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio. A parer seu, els ministeris d'Indústria i Medi Ambient allarguen la tramitació de l'expedient perquè volen que el traçat definitiu sigui el millor possible per al territori. Segons Pinós, els ministeris “ho estudien amb molta cura i volen estar molt segurs de la resolució que en treguin”. En aquest sentit, Pinós es va mostrar convençut que el projecte final inclourà les millores que suggereix la Generalitat, que instava a modificar dos terços de la proposta inicial, i que en cap cas es tornarà a plantejar que sigui un tram soterrat. Pinós considera que “cada vegada hi ha menys oposició, i per tant hi ha una acceptació generalitzada del projecte”.

Red Eléctrica no calcula que aquest tram estigui acabat abans de finals del 2013, i això vol dir que la construcció es faria paral·lelament a les obres de la interconnexió amb l'Estat francès. Pel que fa al primer tram, entre Sentmenat i Bescanó, entrarà en funcionament abans que s'acabi aquest any. Pinós creu que això farà que desaparegui el perill d'un col·lapse a les comarques gironines com el que es va produir amb la nevada del mes de març, “perquè tindrà un punt directe sobre Bescanó, i sobre Bescanó gravita tota la xarxa de distribució d'Endesa, i això suposarà una millora en la seguretat del subministrament de la zona”.

Per la seva banda, el president de l'Associació de Municipis MAT, Francesc Xavier Quer, va valorar ahir aquestes declaracions de Pinós assenyalant que no les acabava d'entendre, ja que les notícies que té és que primer ha de resoldre l'expedient el Ministeri de Medi Ambient, i després ho farà Indústria, atenent al que digui aquell ministeri. Un cop fets aquests tràmits, s'encarregarà el projecte a Red Eléctrica, i s'haurà de posar a exposició pública. Quer va assenyalar que és possible i viable el soterrament de la línia.

LA DATA

2013
Cap a finals d'aquest any Pinós preveu que estarà enllestit aquest tram de la MAT

LA FRASE

Ho estudien amb molta cura i volen estar molt segurs de la resolució que en treguin
Lluís Pinós
director de red eléctrica espanyola

Continuen confiant en el soterrament

Els ajuntaments gironins afectats pels trams de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia d'Àlguema i el ramal de Riudarenes continuen pressionant per aconseguir el soterrament de la línia de 400 kV. A través del Cilma i els diversos informes encarregats sobre la viabilitat d'incorporar aquest canvi en el projecte, van elaborar un catàleg que resumeix per què és millor l'opció soterrada que l'aèria. Així també es pretén respondre als arguments contraris dels responsables de la construcció de la línia –Red Eléctrica, la Generalitat i l'Estat–. S'insisteix que tecnològicament és possible soterrar aquests trams, i que el traçat que es proposa, resseguint el corredor d'infraestructures, no ha de comportar problemes ni constructius ni jurídics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona