Infraestructures i serveis

Adjudiquen la redacció del projecte de l’estació del TAV

El Mitma destina 284.592 euros a aquesta redacció, que s’ha encarregat a l’empresa Saitec, que té 24 mesos per trobar la ubicació millor

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) va anunciar ahir l’adjudicació del contracte per a la redacció de l’estudi informatiu de l’estació del TAV a l’aeroport de Girona. Concretament, el govern espanyol ha destinat 284.592 euros a la redacció d’aquest estudi, fase prèvia per arrencar el projecte. L’encarregat de fer-lo serà l’empresa Saitec SA –una enginyeria amb seu a Leioa, al País Basc– i té 24 mesos per elaborar-lo. En aquest estudi, l’empresa haurà d’analitzar quina és la millor ubicació d’aquesta estació, que s’hauria de situar entre els termes municipals de Vilobí d’Onyar i Riudellots de la Selva, en la línia del TAV per on circula la línia d’alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa, i molt a prop de l’aeroport.

A més, l’estudi també analitzarà quin disseny ha de tenir l’estació per adaptar-se a les necessitats del present i del futur en matèria de mobilitat. L’estudi analitzarà diverses alternatives en relació amb la ubicació i també amb l’anàlisi funcional de les vies. També s’estudiaran diversos models d’edifici que ha de tenir l’estació i la connexió amb l’aeroport. Una vegada el Mitma tingui aquest informe, podrà començar a desenvolupar el projecte executiu per construir l’estació.

Llarga reivindicació

El baixador del TAV a l’aeroport de Girona és una antiga reivindicació del territori gironí, des de fa més de deu anys, que considera essencial que hi hagi aquesta infraestructura per potenciar més l’aeroport i que aquest es converteixi en la quarta pista de l’aeroport del Prat, a banda de potenciar també així el transport de mercaderies.

L’any 2011, el govern català ja va presentar el projecte al llavors Ministeri de Foment. De totes maneres, malgrat que ara es desencalli un pas important, encara falta molt de temps perquè el baixador pugui esdevenir una realitat si tots els terminis es compleixen sense dilacions.

LA XIFRA

24
mesos
té l’empresa Saitec per redactar el projecte de la nova estació del TAV a l’aeroport.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona