Infraestructures i serveis

La planta de triatge de la Garrotxa podria anar a l’abocador de Beuda

El Consell Comarcal llança la idea de construir les polèmiques instal·lacions al recinte del Clot de les Mules, que no caldria ampliar

L’Ajuntament vol que els veïns diguin si ho accepten

La controvertida planta de triatge d’escombraries de la Garrotxa –que també ha de donar servei al Pla de l’Estany– es podria situar finalment a les instal·lacions de l’abocador comarcal, al Clot de les Mules de Beuda , propietat del Consell de la Garrotxa . No seria, però, una planta com la que el consell i la Generalitat han projectat a Can Coma de Baix, a Sant Jaume de Llierca –i que, arran de l’oposició de l’ Ajuntament i diferents sectors socials, no serà una realitat a curt termini–, sinó que estaria equipada amb tecnologia d’última generació, ocuparia menys espai i, al marge de fer-hi la separació dels materials, inclouria el tractament de la matèria orgànica per produir un biogàs que es podria comercialitzar. El fet d’encabir-hi aquestes instal·lacions per al tractament de residus no implicaria haver d’ampliar el recinte actual de l’abocador, segons el consell.

Aquesta alternativa a Can Coma de Baix és, de moment, una idea que el president de l’ens comarcal, Santi Reixach, ha manifestat en una entrevista a Olot TV i que ha confirmat a aquest diari. Per encàrrec del consell, un equip tècnic extern ho ha estat estudiant i ha elaborat una proposta inicial. Dissabte al matí (10.30 h, pista poliesportiva), els veïns de Beuda estan convocats a una trobada informativa en la qual els explicaran com funcionaria la planta.

L’opinió dels veïns

L’Ajuntament de Beuda ha reaccionat amb cautela i de moment no s’ha pronunciat sobre la proposta, en espera de tenir-ne més informació. L’alcalde, Bernat Sanz, ha anunciat que un cop s’hagi escoltat l’explicació de dissabte, es demanarà l’opinió dels veïns. “No sé encara com ho organitzarem, però d’una manera o una altra farem que la gent s’expressi i digui si ho vol o no”, ha manifestat Sanz, en opinió del qual al poble s’és molt sensible a les qüestions relatives a l’abocador. El fet que les instal·lacions del Clot de les Mules siguin propietat del Consell Comarcal i que el recinte no s’hagi d’ampliar (això requeriria una modificació dels planejaments urbanístics amb el vistiplau de l’Ajuntament) deixa el consistori en un segon pla, en termes legals. L’ens comarcal, però, ha subratllat que es vol comptar amb el consens de Beuda.

LA DATA

05.06.21
dissabte, és el dia en què hi haurà una reunió a Beuda en què s’explicarà la proposta als veïns


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona