Infraestructures i serveis

Projecten quatre noves depuradores al Ripollès

Es preveu que el 2025 puguin entrar en servei unes plantes de tractament d’aigües residuals a la Ral, Toses, Gombrèn i la zona de Beget i Rocabruna

El Consell del Ripollès i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han signat un conveni pel qual comença el procés previ a la construcció de quatre noves depuradores a la comarca: a la Ral (terme de Sant Pau de Segúries), Toses, Gombrèn i Beget-Rocabruna (Camprodon). Al projecte de cadascuna s’hi destinen prop de 60.000 euros. Si es compleixen els terminis previstos, d’aquí a quatre anys estaran en servei.

En aquests moments ja hi ha depuradora a Camprodon-Llanars, Nevà (terme de Toses), Núria (Queralbs), Planoles, Ribes de Freser, Ripoll-Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pau de Segúries i Setcases. El manteniment i explotació d’aquestes plantes depuradores i la xarxa de col·lectors té un cost anual d’1,15 milions d’euros. Ho finança l’ACA, amb un contracte que es va posar a licitació el 2018.

Setcases

D’altra banda, s’ha acordat destinar també uns 60.000 euros per posar a licitació l’estudi i diagnosi de l’eliminació d’aigües blanques en el sistema de sanejament del municipi de Setcases. Aquesta operació, que es durà a terme amb tècniques com ara l’ús de càmeres, permetrà reduir l’entrada d’aigües pluvials o provinents de deus al sistema de clavegueram i al col·lector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona