Infraestructures

El sindicat de policies veu un error el desmantellament de les cabines fronteres al Pertús

Els comerciants consideren necessària la presència policial

El sindicat majoritari de la Policía Nacional, la CEP (Confederación Española de Policía), s'oposa al desmantellament de les cabines fronteres del Pertús. Després que els sindicats francesos hagin anunciat la intenció del govern francès d'eliminar aquestes estructures, la CEP ha manifestat que és un error i dóna suport a les crítiques que fan els seus companys de la SGP, que alerten dels problemes de seguretat que provocarà la decisió.

L'Estat francès ha decidit retirar el controls del Pertús i portar-los al Voló com a primer pas per retirar les cabines de la frontera. El govern francès ha reaccionat a l'amenaça de la Comissió Europea de multar el govern amb una sanció milionària que podria arribar als 10 milions d'euros. Les estructures fa vint anys que s'havien d'haver tret perquè incompleixen els acords de Schengen.

Amb vista d'això, el sindicat CEP amenaça d'anar «a les instàncies que siguin necessàries» per evitar que es continuïn fent els controls policials a l'autopista sense les cabines, per la falta de seguretat que provocarà. A més, lamenten que la unitat de policia de la Jonquera es veurà afectada i la que ara és la principal plantilla policial a la demarcació de Girona «es diluirà fins a desaparèixer». Per al sindicat, la decisió del govern francès «deixa en paper mullat» l'acord bilateral entre els estats espanyol i francès, que preveu que es puguin retornar persones en situació irregular, una de les feines del Pertús.

El comerç, de retruc

El sindicat policial adverteix que amb la desaparició de la unitat al Pertús els perjudicats seran els botiguers de la zona. Precisament, l'associació de comerciants defensen que es mantingui la presència policial, especialment a l'estiu, ja que consideren que redueixen els problemes de seguretat i dels venedors ambulants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona