Infraestructures i serveis

La consulta popular tomba la rotonda a Llambilles

Només un 34% de la població participa en una votació que dona la victòria als partidaris del no a la rotonda per només 33 vots

L’alcalde confirma que aquest projecte no tirarà endavant

La rotonda a la C-65 a Llambilles no es farà. Amb només 33 vots de diferència –121 partidaris del no i 88 partidaris del Sí–, els veïns que s’han posicionat contraris a aquest projecte han estat majoria i per això, tal com va confirmar ahir al migdia l’alcalde, Josep Maria Vidal, el projecte s’atura. En total, de dilluns a dissabte, 210 veïns de Llambilles (dels 605 convocats) han participat en la consulta per decidir si es tirava endavant o no el projecte de fer una rotonda a la C-65. Amb una participació de només el 34% dels veïns, la consulta ha estat a punt d’invalidar-se, ja que, com a mínim, hi havia de votar un 33% dels veïns. “Ha estat un resultat molt ajustat, però el més destacable és la baixa participació”, deia, ahir, l’alcalde, just després de l’escrutini dels vots i lamentant precisament aquesta baixa participació. Josep Maria Vidal també va confirmar que aquest projecte, que contemplava una rotonda i que també inclou un pas subterrani per a vianants i per a bicicletes, no es farà. Això no descarta, però que es puguin presentar altres alternatives o projectes si així es considera necessari.

La consulta popular sobre aquesta infraestructura és un compromís que va adquirir Vidal, en considerar que es tractava d’un projecte de gran envergadura i que calia consensuar-ho amb els veïns. La rotonda, que incloïa un ramal per anar a Fornells i un altre per anar al nucli urbà, va ser proposada pel govern català per donar una solució al pas d’una mitjana de 25.000 vehicles al dia que creuen Llambilles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona