Infraestructures i serveis

La Covid complica el trasllat de la casa de la vila de Fontcoberta

L’Ajuntament busca una fórmula per fer el procés participatiu que tenia previst

Les reunions informatives i de debat amb els veïns per decidir on s’ha de traslladar l’ajuntament de Fontcoberta, previstes per a aquest any, no es poden fer per culpa de la pandèmia, i com que es considera un tema urgent, ara el consistori està estudiant la forma de tirar endavant el procés participatiu sense trencar les mesures de seguretat sanitària. “Haurem de renunciar a les reunions presencials i segurament farem enquestes o una cosa similar”, diu l’alcalde, Joan Estarriola. Quan l’any passat es van plantejar la mudança i el corresponent procés participatiu, ja es va presentar el projecte com a urgent atès que l’actual casa de la vila, situada en una antiga masia al costat de l’església, ha quedat petita, però amb la necessitat de guardar les distàncies de seguretat, l’evidència s’ha fet més patent. “Quan tens una visita de dues o tres persones ja se’t complica tot”, afirma.

En principi, el debat es basaria en tres opcions: condicionar les dependències actuals, construir un edifici nou i traslladar-se a Can Jan de la Farrés, que s’hauria de condicionar. En cas que els veïns triessin la segona opció, s’aniria a una segona volta per escollir el lloc on es construiria el nou ajuntament. Estarriola no amaga que la seva preferència és anar a Can Jan de la Farrés –un edifici municipal on ja es fan activitats– perquè hi ha prou espai, és a la vora de Melianta (el veïnat on es concentra la major part de la població del municipi) i té fibra òptica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona