Infraestructures

Estudien fer a Sant Jaume de Llierca la planta de triatge de la Garrotxa, juntament amb una de biomassa

La planta de triatge de residus de la Garrotxa es construirà molt probablement al Pla de Politger, a Sant Jaume de Llierca. La futura planta, que haurà de rellevar l'abocador de Beuda quan d'aquí a uns anys estigui saturat, estaria situada a la banda sud de la zona industrial, a la banda dreta de l'autovia en direcció al nucli de Sant Jaume. Tot i que el Consell Comarcal, promotor del projecte, no ho ha confirmat oficialment –«s'ha estudiat aquesta possibilitat, de la mateixa manera que se n'estudien d'altres», va declarar ahir el president, Joan Espona– en els cercles propers a l'ens comarcal es dóna per fet que el nou equipament anirà a aquella zona i que en una parcel·la veïna hi construiran una planta de biomassa. A l'Ajuntament de Sant Jaume ahir no van ni confirmar ni desmentir la notícia i el seu alcalde, Enric Llongarriu (CiU), va declinar fer cap declaració al respecte. En canvi, el grup municipal de l'oposició (ERC), ja va lamentar la poca transparència del procés, però va evitar valorar el fet que la planta s'instal·li al municipi.

Equipament impopular

En ser unes instal·lacions receptores de deixalles, trobar un municipi disposat a tenir una planta de triatge és una empresa difícil. En el cas de la Garrotxa –on encara es recorda l'enrenou que va suposar la tria de Beuda per posar-hi l'abocador–, durant el mandat anterior el Consell Comarcal va escollir inicialment el paratge de can Roset (al terme de Sant Ferriol), però es va fer marxa enrere i es va ajornar la decisió fins al present mandat, després de les queixes de diferents ajuntaments i d' una campanya popular en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona