Infraestructures i serveis

El ple de la Vall d’en Bas aprova les al·legacions a la variant de les Preses

L’alcalde diu que és un acte de responsabilitat i recorda que ells no la volen

Inclouen l’estudi encarregat i les aportacions de la comissió de seguiment

El ple de la Vall d’en Bas ha donat llum verd a les al·legacions que presenta als estudis de traçat i ambiental de la variant de les Preses, amb els vots favorables de l’equip de govern de La Vall Plural i l’abstenció de Junts per Catalunya. L’alcalde, Lluís Amat, ha insistit que ells no volen aquesta variant, que, a més, discorre quasi en tot el seu traçat pel seu municipi. Presentant, doncs, les al·legacions fan un acte de solidaritat i de responsabilitat.

El paquet d’al·legacions està sustentat en un informe de trenta planes d’Enginyeria Reventós, a qui l’equip de govern va encarregar l’anàlisi a fons dels dos estudis pel munt d’errors que, a criteri seu, presentaven aquest estudis. Incideix en tot el traçat amb modificacions molt detallades, sobretot en els punts que el govern considera més sensibles i que són els treballats per una comissió amb representants de tots els àmbits del municipi.

En concret, s’incideix molt en la zona del Verntallat, on hi ha l’escola pública de primària de la vall, una zona esportiva i la via verda del Carrilet. En aquest punt, s’aposta per fer subterrani el tram de la variant i per un parc infantil integrat a la zona. Així mateix, s’incideix en el fet que la variant sigui d’un sol carril per sentit de circulació i preveu millores als dos accessos, sobretot el que la connecta amb l’eix de Bracons. Finalment, les al·legacions reclamen que es tingui en compte la gratuïtat de l’autopista AP-7 a partir de l’any vinent, cosa que reduirà molt el trànsit de camions per l’eix de Bracons i, per tant, per l’actual travessera de les Preses.

LES XIFRES

4
traçats
són els que ha exposat al públic el departament de Territori, tots entre el Fluvià i la C-63 actual.
89
milions
és el cost previst per la Generalitat per a l’execució de l’opció que veu com la més idònia.

Vista la liquidació de l’exercici 2019

En una sessió telemàtica, s’ha donat compte al ple que el 2019 s’han executat més del 85% dels ingressos i de les despeses pressupostats, que l’estalvi net ha estat de 226.129 euros i el deute viu de 534,601, el 17,8% de la ràtio legal. Aquesta xifra s’ha reduït de 40 punts en 4 anys. Una mostra, segons l’alcalde, “de la voluntat de tenir solidesa econòmica per tirar endavant els projectes sense hipotecar el futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona