Infraestructures

Front comú de CiU, el Bloc i empresaris a Castelló per salvar el corredor mediterrani

Dirigents de CiU a Tarragona i del Bloc Nacionalista Valencià a Castelló es van reunir ahir amb representants de la Confederació d'Empresaris i l'Autoritat Portuària de la ciutat de la Plana per fer visible el front comú i constatar el desig compartit que es desenvolupi amb urgència el corredor mediterrani ferroviari en ample europeu per a passatgers i mercaderies, entre Algesires i Portbou. «Estem mútuament amoïnats –resumia el portaveu tarragoní Joan Aregio– perquè les retallades que anuncia Foment no afectin una obra fonamental per als nostres territoris», els quals concentren, recorda, el 57% del PIB estatal. Tot i que el ministre José Blanco ha assegurat que l'eix continua sent prioritari, Aregio no es refia «d'un govern que cada dia anuncia coses noves, i que ja no té credibilitat». «Si tots hi estem d'acord políticament, és el moment d'advertir l'Estat que aquesta obra és absolutament estratègica i que no s'hi pot jugar, perquè tinc la sensació que petaran seques», indicava.

Totes les parts van acordar treballar perquè s'estrenyin els llaços i les sinergies de col·laboració entre els ens econòmics d'ambdues demarcacions, sigui entre cambres de comerç o entre els ports. A més, CiU i el Bloc presentaran iniciatives conjuntes als respectius ajuntaments i governs autonòmics per reivindicar un cop més l'execució prioritària del corredor, que, entre Castelló i Tarragona, tot just està en estudi informatiu des del gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona