Infraestructures i serveis

Porqueres aposta per la via verda

L’Ajuntament presenta al Puosc tres obres vinculades amb el carril bici que ha de travessar el municipi

L’Ajuntament de Porqueres ha presentat a la nova convocatòria del Pla Unificat d’Obres i Serveis de Catalunya (Puosc) tres projectes en un sol paquet. El cost global és d’aproximadament 715.000 euros. Totes tres propostes estan vinculades amb el ramal de la via verda del Pla de l’Estany que ha de travessar el municipi.

La de més pressupost (313.000 euros) és la construcció d’una pista coberta al recinte de l’escola L’Entorn, situat a tocar del traçat previst de via verda. Es tracta d’un projecte del qual fa anys que es parla i que serviria no només per poder fer activitats vinculades directament amb el centre escolar, sinó que també es podria fer servir per a altres esdeveniments, aprofitant que L’Entorn és a prop de la plaça Major. Un segon projecte és la reurbanització del carrer Sant Pere de Roda, a Mata. Es tracta d’un vial que connecta la carretera de Corts amb el carrer de Sant Andreu (la travessera urbana). L’obra consistiria a soterrar el cablatge que ara és aeri, refer la calçada i les voreres i establir-hi un espai per a la via verda. “Un objectiu és dinamitzar-hi l’activitat comercial, ja que ara mateix hi ha diversos locals tancats”, explica l’alcalde, Francesc Castañer. La tercera proposta que es presenta al PUOSC és la construcció d’un col·lector al carrer Àngel Guimerà de les Pedreres que permeti de separar les aigües negres de les pluvials. “Serà una mesura mediambiental que millorarà la riera on van a parar aquelles aigües; i hem de pensar que les vies verdes solen estar vinculades als cursos fluvials”, justifica l’alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona