Un veí del Mallol denuncia que la Diputació desvia una carretera perquè no passi per casa de l'alcalde

L'ens diu que la tramitació segueix estrictament la legalitat vigent

El veí afectat demana l'anul·lació del projecte perquè, segons explica, és una il·legalitat urbanística, ja que contradiu el que fixa el pla d'ordenació urbana municipal (POUM), aprovat el 2008. El veí manté que en el POUM es preveu el manteniment de l'actual traçat eixamplant la carretera dos metres i mig a banda i banda. I hi afegeix que la Diputació amaga sota el títol de condicionament un nou traçat al tram del Mallol que elimina els quatre revolts existents i que és on hi ha la casa de l'alcalde. L'afectat denuncia també el secretisme de la Diputació, que, segons diu, no ha informat els afectats, cosa que tampoc no ha fet l'Ajuntament –només se'ls ha informat quan tot ha estat aprovat definitivament, i només es va publicar en el BOP–. Diu que l'exemplar del projecte era al calaix de l'alcalde –ha recordat que també és diputat provincial– i no pas en un lloc visible i públic. A part, s'han declarat totes les finques d'expropiació forçada. «El projecte no té sentit, ja que està situat en una zona rural amb un nivell de trànsit molt baix i sense problemes de circulació», afirma. Per tot això, el veí ha acompanyat la denúncia que ha presentat a Urbanisme d'un plànol amb quatre alternatives en què l'afectació de les finques queda més repartida entre els veïns. Si finalment es manté el traçat projectat, ha reclamat la requalificació dels terrenys per poder-hi construir.

Tothom, d'acord

Fonts de la Diputació han informat que els tràmits del projecte s'ajusten als planejaments i les normes vigents. A més, recorden que es va escoltar els arguments del veí afectat fora del termini d'exposició pública i que es va valorar la seva proposta. L'alcalde remarca que la carretera i les obres són responsabilitat de la Diputació, que és la que les ha impulsat, i diu que també afecten els terrenys d'un familiar seu. Destaca que tots els veïns afectats, així com l'associació de veïns de la zona, estan d'acord amb el projecte i recorda que aquesta carretera és molt estreta i que hi passen molts tractors, i sobretot a la zona del Mallol, on hi ha hagut diversos accidents mortals. Calm assegura que mantenir l'actual traçat no permet ajustar els revolts del Mallol a la normativa de seguretat viària. A més, ha volgut deixar clar que es va convocar tots els veïns a un acte públic en què un tècnic de la Diputació els va explicar el projecte. Finalment, diu que les persones que treballen els camps afectats van veure com s'hi duien a terme les prospeccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona