Infraestructures i serveis

El ple d’Olot dona corda a la comissió que ha d’impulsar la variant nord

L’alcalde remarca que és la manera de trobar l’estratègia més efectiva per fer realitat l’obra

L’oposició reclama una visió més comarcal del nou ens

El ple d’Olot va donar llum verd ahir a la creació de la comissió de la variant nord, entesa, segons va dir l’alcalde, Pep Berga (Junts per Catalunya), com a estratègia comuna per aconseguir el més aviat possible fer realitat aquesta infraestructura. Aquesta comissió estarà presidida per l’alcalde i inclourà catorze persones més, tot i que estarà oberta a una major participació.

En concret, integrarà a part de l’alcalde, el regidor d’Urbanisme, el cap d’infraestructures de l’Ajuntament, un representant de cadascun dels grups municipals, tres persones de la federació d’associacions de veïns representatives dels barris afectats, la plataforma No és un Vial. És un carrer, tres representants dels sectors econòmics i sindicals i una del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Pep Berga va remarcar la urgència d’aquesta infraestructura i va lamentar que l’avinguda Sant Jordi hagi de suportar el trànsit de la futura variant.

Els grups de l’oposició van coincidir a reclamar la presència en la nova comissió de representants de les Preses i de la Vall d’en Bas, així com del Consell Comarcal de la Garrotxa, atenent que es tracta d’una variant que ha de connectar amb la futura variant d’aquests dos altres municipis. Lluís Riera (CUP) va justificar l’abstenció del seu grup afirmant que no s’ha après res de l’error d’haver trossejat el projecte i la construcció de l’eix Vic-Olot per Bracons.

Josep Guix (PSC) va proposar la creació també d’una comissió de caire polític amb els ajuntaments dels municipis citats i amb l’ens comarcal. A més, va reclamar millores per pacificar el trànsit a l’avinguda Sant Jordi.

Anna Barnadas (ERC) va proposar enviar una carta al president de la Generalitat exigint l’inici d’obres l’any vinent. A més, va demanar que es reclami a la Generalitat que pagui els treballs que calen per millorar el Sant Jordi, com a compensació mentre no hi hagi la variant.

LA FRASE

Amb una comissió, podem afinar molt més l’estratègia, tots hi tenim un paper important a fer
Pep Berga
Alcalde d’olot

El trasllat de la Fira del Bestiar de Sant Lluc

El trasllat de la Fira del Bestiar de la diada de Sant Lluc (18 d’octubre) al dissabte més proper es va aprovar només amb els vots de l’equip de govern. La CUP i ERC es van abstenir, no per oposar-se al canvi, sinó perquè van denunciar que volien haver tingut més informació i participació en la presa de la decisió. El PSC, en canvi, s’hi va oposar, perquè, segons el seu portaveu, Josep Guix, es tractava d’una decisió que feia perdre una activitat que era una tradició de la diada del sant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona