Infraestructures i serveis

La Generalitat invertirà 150 milions fins al 2023 en la xarxa d’abastament d’aigua de la nova ATL pública

La xifra duplica la inversió executada per Acciona, l’anterior gestora privada, entre 2013 i 2018

El Govern invertirà 150 milions d’euros fins al 2023 en la xarxa d’abastament d’aigua Ter-Llobregat, gestionada a través de la nova ATL pública.

El pla d’inversió per als pròxims cinc anys duplica la inversió executada per l’anterior gestora privada, Acciona, entre el 2013 i el 2018, ja que va invertir 75 milions d’euros en la xarxa, segons ha afirmat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en roda de premsa aquest dimarts. “Hem revisat per augmentar”, ha dit Calvet, que ha afirmat que l’objectiu de la Generalitat és donar una “garantia de qualitat” als ciutadans.

El titular de Territori ha explicat que es faran 174 actuacions per “modernitzar les instal·lacions” així com per millorar-ne la seguretat i l’eficiència. De les actuacions previstes, 15 ja estaven en curs i la previsió és executar 22 milions d’euros en inversions al llarg del 2019.

Calvet ha assegurat que els 150 milions d’euros sortiran dels ingressos que obté ATL del cobrament de la tarifa a les operadores (0,78 euros per metre cúbic d’aigua). ATL recull i potabilitza l’aigua que consumeixen uns cinc milions de ciutadans. La gestió del servei és pública des del març del 2019 i el canvi de la titularitat de l’empresa ha generat un conflicte judicial encara obert entre la Generalitat i Acciona. El pla d’inversió d’Acciona era de 10 anys, amb previsió d’invertir 139 milions dels quals se n’han executat 75.

Els 150 milions d’euros també preveuen una inversió d’1,7 milions en la dessalinitzadora del Llobregat per protegir la captació d’aigua de mar, un projecte que encara no compta amb l’aval de l’Estat. També es preveuen fer millores en l’estació distribuïdora de la Trinitat, la canonada que va del Llobregat al bombament de l’arteria d’Abrera i la millora de l’artèria de Sant Quirze-Can Llong (Sabadell). També preveu la construcció d’un nou dipòsit a Sant Andreu de la Barca (3,3 milions).

El Govern també vol ampliar la dessalinitzadora de la Tordera, a Blanes, perquè multipliqui per quatre la seva capacitat, de 20 hectòmetres cúbics l’any a 80 amb una inversió de 250 milions.

Calvet ha explicat que ja han pagat a Acciona la liquidació definitiva provisional de 53,86 milions per la rescissió del contracte de gestió del servei. Està pendent determinar la quantitat definitiva un cop la Generalitat analitzi els comptes auditats d’ATLL del 2018, l’entrega dels quals es va fer el 30 de juny d’aquest any. Acciona ha presentat un recurs d’alçada contra la xifra de liquidació provisional, pendent de resoldre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona