Infraestructures i serveis

Inicien a Tivissa els tràmits per quadruplicar l’abocador

El projecte preveu que les noves instal·lacions tinguin una extensió de 690.000 metres quadrats, que servirien principalment per habilitar nous vasos d’abocament per a residus no perillosos

El Departament de Territori i Sostenibilitat ja té sobre la taula la documentació per iniciar els tràmits d’ampliació de l’abocador de Tivissa, després que l’empresa promotora, Gestió i Recuperació de Terrenys SA,, presentés ahir la sol·licitud d’inici amb l’esborrany del pla i el document inicial estratègic. En el cas que el procés d’ampliació tirés endavant, les instal·lacions de l’abocador tindrien una extensió de 690.000 metres quadrats, el que suposaria gairebé quadruplicar la superfície del dipòsit de residus actual. L’ampliació serviria, principalment, per poder habilitar nous vasos d’abocament per a residus de classe II. Aquests són residus d’origen industrial, comercial o urbà que no tenen consideració d’especials ni perillosos.

Segons el document presentat per la promotora, la intenció és condicionar tres noves zones de disposició de residus, al sud i al sud-est de les actuals instal·lacions, i una quarta als terrenys que ocupa l’actual dipòsit clausurat. A més, es construirien tres basses de lixiviats en la zona ampliada, una nova bassa d’aigües netes, una d’aigües seminetes i una nova nau per poder estacionar la maquinària.

Els alcaldes de la zona s’oposen al nou projecte

Diversos alcaldes de la comarca s’han mostrat contraris al projecte d’ampliació de l’abocador, i esperen poder aturar-lo a través d’al·legacions. Per la seva banda, la promotora confia que el projecte tiri endavant per la inexistència d’abocadors en un radi de 150 quilòmetres i perquè l’actual està esgotant la seva vida útil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona