L'ampliació de l'AP-7 a l'àrea de Girona suposarà l'expropiació de 87.472 m² de terrenys

Aiguaviva i Vilablareix, municipis amb més superfície afectada

La concessionària de l'autopista Acesa va anunciar dijous que ja s'han adjudicat les obres per fer quatre carrils a l'àrea de Girona, entre Fornells i Vilademuls, amb la qual cosa es desencalla la circumval·lació prevista en aquest tram. El Ministeri de Foment, a més, ha anunciat la convocatòria per tramitar les expropiacions que caldrà fer per tirar endavant l'obra als termes municipals d'Aiguaviva, Vilablareix, Salt, Girona, Sant Gregori, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Cervià de Ter i Vilademuls.

En concret, seran gairebé 90.000 metres quadrats de terreny que seran expropiats, a banda de la superfície que l'Estat preveu que caldrà ocupar temporalment i l'afectació per servitud de pas. En aquests nou municipis hi ha més d'un centenar de propietaris amb terres expropiades o ocupades de manera temporal. El municipi que té més àrea afectada per les expropiacions forçoses és Aiguaviva, amb 29.210 metres quadrats, i després Vilablareix, amb 24.914 metres quadrats. A molta distància hi haurà Sant Gregori, amb 10.554, Sant Julià de Ramis (8.803), Salt (5.379) i Sarrià (5.354). En canvi, Cervià (amb només 5 metres), Girona (853) i Vilademuls (2.400), serien les poblacions per les quals passa la infraestructura amb menys superfície afectada de manera definitiva.

Convocats el maig i juny

El Ministeri de Foment del govern espanyol ja ha previst els dies en què els propietaris estan convocats. Serà el 4 de maig a Aiguaviva, el 5, 6 i 7 a Vilablareix, i també el 7 de maig a Vilademuls. El mateix mes es farà a Salt (18 i 19), Sant Gregori (19 i 20) i Girona (20 i 21). Al juny tocarà el torn a Sarrià (dia 1), Sant Julià (2, 3 i 4) i Cervià (4 de juny).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona