Infraestructures i serveis

Subdelegació i Ajuntament de Girona desencallen les negociacions per les obres pendents de l’AVE a la ciutat

Adif es compromet a aportar en breu un calendari per a la plaça Europa però deixa pendent la reurbanització de la plaça d’Espanya

La Subdelegació del govern espanyol i l’Ajuntament de Girona han desencallat les negociacions per les obres pendents de l’AVE a la ciutat. Tant el subdelegat Albert Bramon com el regidor del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, han qualificat la trobada de “molt positiva” i han subratllat que ha servit per reprendre el diàleg després d’un any.

Durant la reunió, Adif s’ha compromès a aportar en breu un calendari per a la reposició de la plaça Europa (situada a un extrem del parc Central). Però encara queda pendent veure qui assumeix què de les obres que s’han de fer a la plaça d’Espanya. Ribas insisteix que li pertoca a l’Estat “reposar-la íntegrament” i Bramon diu que, de moment, Adif només s’ha compromès a fer-ho en part. D’avui també n’ha sortit el compromís de fer una propera reunió d’aquí a un mes i mig a tot estirar.

La reunió per les obres pendents de l’AVE ha durat poc més de dues hores i mitja. Per part de l’Estat, a més del subdelegat hi han assistit fins a sis caps de diferents àrees d’Adif. Per part de l’Ajuntament, a Ribas l’ha acompanyat el cap tècnic d’Urbanisme del consistori.

La trobada, sobretot, ha permès reprendre un diàleg que portava aturat des de principis del 2018. I començar ja a tancar acords sobre tot allò que encara queda per fer després de l’arribada de l’alta velocitat. “No podem negar l’evidència que portem un any perdut, però aquesta estona de treball intens ha estat positiva”, ha assegurat Ribas. “La reunió ha estat extremadament profitosa i ha deixat clara la nostra voluntat de transparència i diàleg”, ha dit el subdelegat.

De moment, però, les dues parts encara no han entrat a fons amb plaça d’Espanya. Aquestes obres es tractaran en una propera reunió, que es farà d’aquí a un mes o –a tot estirar– un mes i mig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona