Infraestructures i serveis

L’Estat preveu acabar les obres de l’N-II entre Orriols i Vilademuls a la primavera

El subdelegat de Girona es compromet a tirar endavant tots els projectes engegats a l’N-II

Liciten les obres entre Tordera i Maçanet de la Selva

El govern espanyol treballa amb la previsió que a la primavera estiguin enllestides les obres de l’N-II en el tram entre Orriols i Vilademuls. Ho va fer públic ahir el subdelegat de l’Estat a Girona, Albert Bramon, en una breu valoració sobre la proposta de pressupostos que ha presentat l’executiu de Pedro Sánchez. Es tracta del tram nord de l’N-II, que ja acumula des de fa una bona colla d’anys retards i incompliments dels terminis anunciats. De fet, el govern de la Generalitat ja ha lamentat més d’un cop que la duplicació del tram fins a la Jonquera fa més de vint anys que hauria d’estar feta. En aquest tram, d’Orriols a Vilademuls, de només 3,3 quilòmetres, els treballs (terres remogudes i enderrocs fets) van començar el 2009 i van quedar aturats un any després per les retallades aplicades pel ministre socialista José Blanco. El juny del 2015, el Ministeri de Foment, aquest cop del govern del PP, va reactivar els tràmits, i a principi del 2016 van tornar a aparèixer les màquines en aquest sector, però sense convenciment. No va ser fins al primer trimestre del 2017 que no es van veure treballar, ja de valent, les màquines.

“Les licitacions i els acabaments de les obres durant el govern socialista van ser un 66% més elevats que no pas el que hi va haver durant el 2017 amb el PP”, assegura Bramon. El subdelegat espanyol considera que l’executiu del PSOE “a més a més de tenir la voluntat de fer les coses, té la capacitat d’executar-les”. En aquest sentit va posar com a exemple la inauguració del tram Maçanet-Sils de l’N-II, així com la imminent Vilademuls-Orriols.

Variants de “2+2”

alhora, Bramon va anunciar que “no s’aturarà cap dels projectes a l’N-II de desdoblament, tots es mantenen”. L’aposta segueix sent variants de doble carril aprofitant l’amplada actual, “2+2”, segons Bramon, responent a la controvèrsia de la construcció d’autovies paral·leles a l’AP-7.

En aquest sentit, el Ministeri de Foment va anunciar ahir la licitació de les obres de millora del traçat de l’N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva per un import de més de 27,4 milions d’euros. Els treballs se centraran en un tram de 7,3 quilòmetres i inclouran actuacions com ara la rectificació de corbes per poder circular a 80 km/h o la remodelació de les interseccions ja existents.

LES FRASES

A més a més de tenir la voluntat de fer les coses, té la capacitat d’executar-les
Albert Bramon
subdelegat de l’Estat a Girona
Ens vam comprometre des del primer dia que no renovaríem les concessions a l’AP-7
Teresa Cunillera
delegada del govern espanyol a Catalunya

Eliminació de peatges

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, va reiterar ahir el compromís de l’executiu del PSOE d’eliminar progressivament els peatges de les autopistes. “Estem fent un esforç molt gran en el tema de l’aixecament de peatges; nosaltres ens vam comprometre des del primer dia que vam arribar que no renovaríem les concessions”, va afirmar. En la seva intervenció d’ahir a Girona, Cunillera va manifestar que aquesta aposta “és important”, ja que “obre un espai diferent de consideració global pel que fa a les infraestructures”. És per això que va posar l’accent en la partida de manteniment de vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona