Infraestructures i serveis

Les obres de la C-66 entre Serinyà i Besalú, aturades

La Generalitat està refent part del projecte per adaptar-lo a les peticions presentades per alguns dels propietaris afectats

Els treballs ja estaven adjudicats i havien començat al mes d’agost

La reforma de la C-66 entre Serinyà i l’accés a Besalú, al terme de Sant Ferriol, estan aturades des de fa unes setmanes perquè una part del projecte s’ha de modificar. Les obres havien començat a principis d’agost, quan encara no s’havien estudiat les peticions presentades per uns quants propietaris afectats per les obres. El projecte s’havia tramitat com si els treballs fossin una reparació i, consegüentment, no calia fer-ne una exposició pública, però tot i així la Generalitat va acceptar que es presentessin al·legacions atesa l’envergadura dels treballs (les obres es van adjudicar per 6,1 milions d’euros) i les afectacions que implicaven. Segons fonts de l’Ajuntament de Serinyà, les obres es van iniciar sense haver resolt les peticions dels afectats, referides a qüestions com ara l’ocupació d’un camí d’accés a una finca o les dimensions d’un talús.

Fins ara, les obres havien consistit a marcar els límits de les ampliacions de la calçada i de les rotondes que s’hi preveu fer, així com l’esbrossat dels terrenys que caldrà ocupar. No hi ha una data per a la represa, segons han indicat les mateixes fonts, que sospiten que no serà a curt termini perquè les tramitacions de projectes d’aquesta mena solen ser lentes.

Les millores que preveu el projecte afecten els 5,1 km que hi ha entre l’accés nord de Banyoles (a l’alturada del bar Les Coves) i el punt de la recta de Fares on hi ha la cruïlla cap a Besalú. El projecte, pensat sobretot per augmentar la seguretat, inclou tres rotondes grans i una quarta de més petita per accedir a Serinyà, així com un altre carril per entrar i sortir del veïnat de Fares. El termini de construcció era de 15 mesos, a comptar des de l’agost. La paralització dels treballs farà que, molt probablement, coincideixin amb la reforma de la variant de Banyoles, que hauria de començar l’any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona