Infraestructures i serveis

A Llers estan tips d’assumir els col·lapses de l’autopista

Es preveu un cap de setmana amb més retencions

L’alcalde de Llers critica que se solucionin els embussos de l’AP-7 saturant el polígon i l’accés al poble

Alerta del perill en cas d’emergència

Aquest és el quart cap de setmana consecutiu de mobilitzacions dels armilles grogues a l’Estat francès i les conseqüències d’aquest moviment a les comarques gironines –col·lapse de l’autopista i de l’N-II– s’han fet paleses a la zona de la Jonquera però també arriben fins a l’àrea de Figueres i, més concretament, de Llers, on l’alcalde, Carles Fortiana, alerta d’una problemàtica que afecta directament l’accés i la seguretat del seu municipi. “Un polígon no és un aparcament, i menys de manera descontrolada i barroera. Crec que treure camions de l’autopista i blocar una part del territori no és la solució”, diu indignat l’alcalde, que afirma que aquesta setmana passada ha rebut moltíssimes queixes de veïns i empresaris del seu municipi.

Embussos repetits

La situació s’ha agreujat recentment per les protestes a l’Estat francès, però, segons Fortiana, no és una problemàtica nova. Cada vegada que es produeixen problemes a l’autopista (incendis, accidents o vagues, sigui a una banda o a l’altra de la frontera), el Servei de Trànsit de la Generalitat fa sortir els camions de l’AP-7 i els fa aparcar en diferents polígons, entre els quals hi ha l’anomenat polígon Padrosa de Llers.

Qüestions de seguretat

El que indigna l’alcalde és que ningú controli la quantitat de vehicles que s’acumulen a la zona ni com aparquen. El resultat és que, a part de col·lapsar el polígon, també es bloca la carretera d’accés al poble de Llers. “Aquests dies hi ha veïns i gent que treballa a les empreses del municipi que s’han passat més de tres hores encallats en embussos”, diu Fortiana.

Deixant a banda que el polígon es va convertir a principis de setmana en zona d’acampada incontrolada per als camioners atrapats (en alguns casos fent les seves necessitats al carrer i deixant les escombraries al terra), es podrien generar situacions més greus en cas d’incendi o de qualsevol necessitat si els vehicles d’emergència no poden passar per aquesta via.

Previsió de més talls

En espera de confirmar-se si es mantenen les mobilitzacions i els talls de carreteres a l’Estat francès per les protestes contra l’augment del preu dels carburants, la previsió és que el trànsit podria tornar a complicar-se aquest cap de setmana en les vies d’accés a la frontera. També en previsió, les queixes de l’alcalde de Llers s’han fet més insistents i ha obtingut que dues patrulles controlin la zona del polígon

Albert Ballesta, director d’Interior a Girona, confirmava ahir divendres que no es descartava que els armilles grogues bloquessin ja aquesta nit passada l’autopista o fins i tot la carretera N-260 per Portbou. El dispositiu previst preveu que, si es confirmés aquesta situació, només es mantindria oberta l’N-II per als vehicles de turisme i s’avisaria immediatament els serveis de trànsit de Lleida i Tarragona per aturar els camions i evitar que s’embussin a la Jonquera i als polígons de Vilamalla i Llers. A l’hora de tancar aquesta edició Trànsit informava de circulació intensa a l’AP-7 a la Jonquera; les entrades 1 i 2 de l’AP-7 quedaven tallades i es recomanava als transportistes ajornar els viatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona