Infraestructures i serveis

Oberta, més de 50 dies després, la passera del Ter entre Flaçà i Sant Jordi

Aquest punt era intransitable des de mitjan octubre, quan el riu va cobrir-lo arran de les pluges

Reclamen una actuació de millora en aquest pas viari

La passera que travessa el Ter i que enllaça Flaçà i Sant Jordi Desvalls torna a ser transitable. Està recobrant la normalitat, així, aquest freqüentat punt de la xarxa viària, que ha estat impracticable durant més d’una cinquantena de dies. A mitjan octubre, hi va haver un episodi important i generalitzat de pluges que va ocasionar que l’aigua cobrís la passera, que connecta els pobles de banda i banda de la llera. Com que és un pas bastant baix, quan plou molt queda inundat per la pujada de l’aigua del riu. I, en aquesta ocasió, l’afectació s’ha allargat més de l’habitual, ja que a part dels intensos aiguats de l’octubre hi va haver els del novembre. Aquestes pluges van contribuir a una gran crescuda dels rius i de les rieres, així com l’obertura de comportes als pantans de Susqueda i el Pasteral per deixar anar aigua.

Pas “diari i quotidià”

L’alcalde de Sant Jordi, Josep Aulet, explica que han parlat en diverses ocasions d’aquesta situació amb els diferents representants municipals dels pobles de la zona, i considera que caldria una reivindicació conjunta. Hi afegeix que ni l’Ajuntament de Sant Jordi ni el de Flaçà poden suportar els costos del manteniment d’aquest tram de via, ni tampoc assumir unes obres de millora a la passera, que va ser construïda per la Generalitat. Afirma que “de tant en tant la Diputació de Girona hi fa algun treball de manteniment” i que seria bo que una administració superior a la local hi executés “un pont ben fet”. “No hauria pas de ser molt gros. Però és una conveniència que s’hauria de prendre en consideració, ja que és un punt conflictiu i de risc quan plou. Em dol que en altres vies amb menys trànsit s’hi facin millores i que aquest cas quedi marginat. I més tenint en compte que és un pas que uneix els municipis de la llera del Ter, entre els quals hi ha molta relació diària i quotidiana”, diu Aulet.

L’alcalde de Flaçà, Jesús Font, creu que si el govern català hi fes un pont, el millor seria que l’obra es dugués a terme cenyint-se ben bé només on hi ha la passera. És a dir, que no afectés els terrenys de l’entorn i que no representés, sobretot, una destrossa urbanística. D’altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està efectuant inspeccions per inventariar els punts de la xarxa fluvial on cal actuar, i indica que són intervencions que es materialitzen dins la gestió habitual del manteniment de les lleres i quan hi ha emergències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona