Infraestructures i serveis

En marxa la nova subestació d’Endesa a Fornells de la Selva

És una instal·lació de 132/25 kV i té dues línies d’alta tensió i sis de mitjana tensió

La companyia elèctrica assegura que permetrà alimentar els nous polígons industrials del Gironès

La nova subestació elèctrica per alimentar els polígons industrials del Gironès ja està en marxa. Endesa l’acaba de posar en marxa a Fornells de la Selva després del preceptiu període de proves i està situada en un terreny cedit per un dels promotors urbanístics, segons explica Endesa en un comunicat.

Concretament, es tracta d’una instal·lació de 132/25 kV que disposa d’un transformador de 40 MVA de potència. De la subestació en surten dues línies elèctriques d’alta tensió de 132 kV –una cap a la subestació de Salt i una altra cap a la de Juià– i sis línies de mitjana tensió de 25 kV. En totes s’hi han instal·lat els respectius parallamps, segons explica Endesa. De cara a l’any que ve, es preveu que la infraestructura s’ampliï amb un segon transformador, també de 40 MVA de potència, i més línies de 25 kV.

La nova infraestructura és un model exterior convencional-híbrid blindat, dotat amb les noves tecnologies que hi ha al mercat. En aquest sentit, les cabines incorporen un gas de característiques aïllants, més segur per als treballadors i també més robust per suportar ambients humits o alta salinitat. Aquesta nova tecnologia no requereix gairebé intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què determinades tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

Santa Llogaia

La infraestructura de Fornells de la Selva se suma a les que recentment s’han construït a Girona amb l’objectiu de reforçar la xarxa de transport en alta tensió tant a l’interior com a la Costa Brava i poder garantir –hi afegeix Endesa– l’alimentació elèctrica de la zona. L’any passat Endesa ja va posar en servei la nova línia elèctrica de 110 kV que uneix les subestacions de Juià i Bellcaire d’Empordà. Segons Endesa, amb el nou circuit de la subestació de Fornells es complementa la resta i s’amplia la malla elèctrica i es consolida l’anella de transport amb l’objectiu de millorar la fiabilitat en el subministrament.

Dins d’aquest objectiu també es preveu que en el pròxim quadrimestre entri en funcionament la subestació de Santa Llogaia, a Santa Llogaia d’Àlguema (Alt Empordà). La subestació d’Endesa de Santa Llogaia ha de distribuir l’energia de la MAT per l’Alt Empordà. En aquest mateix municipi, hi ha la subestació de la MAT, la convertidora i la que alimenta el TAV, d’Adif.

LES XIFRES

2
línies
elèctriques d’alta tensió de 132 kV surten de la nova infraestructura, una cap a Salt i l’altra cap a Juià.
6
línies
elèctriques de mitjana tensió de 25 kV surten de la subestació.

LA DATA

2018
A final d’any
també es preveu que entri en funcionament la subestació de Santa Llogaia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona