Infraestructures i serveis

Infraestructures

El Consell de Ministres accelera els tràmits per al gasoducte Midcat

El Consell de Ministres va aprovar ahir restablir la tramitació per al gasoducte Midcat, que travessa bona part del territori gironí i que les darreres setmanes ha anat sumant l’oposició de diverses administracions i ajuntaments de les comarques gironines per falta de transparència i per l’impacte ambiental al territori. Es dona la circumstància que el govern espanyol aprova aquesta tramitació quan falten pocs dies perquè la UE aprovi la llista dels projectes d’interès comú (PIC), entre els quals s’inclou aquesta canonada, cosa que fa preveure que s’acceleraran els passos per començar l’obra tan bon punt hi hagi el finançament. L’Estat espanyol afirma que el Midcat –que ara ha estat batejat com a projecte South Transit East Pyrenees (STEP)– ha de servir per millorar el subministrament de gas –procedent d’Algèria i cap a la UE– i per a la creació d’un mercat energètic integrat a la UE.

La construcció d’aquesta gran canonada es va paralitzar el 2011 després d’executar-se el tram entre Martorell i Hostalric. Ara es vol reactivar l’obra des d’Hostalric fins a Figueres i el tram transpirinenc –un total de 315 km.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia