Infraestructures i serveis

Mig any per fer la via entre Riells i Breda

El govern adjudica la construcció d’un carril de 2 km entre els municipis

Les obres costen 800.000 euros

La Generalitat de Catalunya va informar ahir que a finals d’any començaran les obres de construcció d’una via verda –per a ciclistes i vianants– entre l’estació de Riells i Viabrea i Breda.

El carril, de 2 quilòmetres, serà paral·lel a la carretera que uneix els municipis, la GI-552. Segons informa el Departament de Territori i Sostenibilitat, la inversió serà de 800.000 euros. A l’estiu, les obres havien estat licitades per 931.000.

Un nou pont

L’obra forma part del pla del govern d’afavorir la mobilitat en bicicleta. El vial s’inicia a prop del final del nucli urbà de Breda i acaba al nucli de Viabrea, a l’avinguda Mossèn Pere Ribot. La via ciclista transcorre pel marge dret de la carretera (costat est) amb una secció de 3 metres i un paviment granular format per “sauló estabilitzat amb calç”. El vial se separa de la calçada entre 3 i 5,5 metres. Per salvar la riera de Breda, es preveu construir un pont de 25 metres de longitud i 3,4 metres d’amplada.

El departament inclourà obres en el condicionament de l’accés a Viabrea –carrers Mossèn Pere Ribot i Agustí Simon– i la formació d’un nou accés al camí de Can Sagristà, a Breda, “que es pavimentarà i tindrà una secció de 5,5 metres d’amplada i una longitud de 180 metres”. També es preveu adaptar al pas del carril bici la intersecció de les carreteres GI-552 i GIV-5223 (d’accés a Breda i Riells).

D’altra banda, recentment el ple de l’Ajuntament de Breda ha aprovat que es farà càrrec del 30% del cost del manteniment del pas subterrani de l’estació de Riells. Els dos ajuntaments han segellat un conveni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona