La Generalitat aprova el pla director urbanístic de les colònies del Ter i del Freser

La conselleria de Política Territorial i Obres Públiques també ha aprovat, inicialment, el pla director urbanístic de les colònies del Ter i del Freser. Aquestes colònies van aparèixer a final del segle XIX i es van dedicar sobretot a l'activitat tèxtil, fins que la crisi dels anys noranta va obligar a tancar moltes de les fàbriques.

El pla se centra en 62 colònies industrials i fàbriques assentades en 18 municipis de les comarques d'Osona i el Ripollès, i té com a objectiu consolidar-les com a espais de residència, d'activitat productiva i turística i de preservació de la memòria història. També preveu, entre altres aspectes, la creació d'un fons per a la millora de les colònies, dotat amb els recursos del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, per tal d'assignar ajuts als ajuntaments. La primera convocatòria de projectes d'aquest fons per als municipis del Ter i del Freser s'obrirà l'any vinent. El pla comprèn una franja de territori amb una superfície aproximada de 240 km². Els municipis que inclou són: Camprodon, San Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses, Ogassa, Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser, les Llosses, pel que fa al Ripollès; així com Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Orís, Torelló, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Sant Hipòlit de Voltregà, Manlleu, les Masies de Roda i Roda de Ter, a Osona.

El pla director urbanístic de les colònies industrials del Ter i del Freser s'afegeix al pla de les colònies industrials del Llobregat, aprovat l'any 2007. Aquestes dues iniciatives s'inspiren en el concepte de paisatge cultural o àmbit geogràfic associat en aquest cas a una activitat industrial, que conté valors estètics i culturals molt importants.

El pla de les colònies del Ter i del Freser s'exposarà en els propers dies a informació pública per tal que els ajuntaments, organitzacions i ciutadans del territori hi puguin fer al·legacions. Es preveu que s'aprovi definitivament durant aquest any.



Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona