Infraestructures i serveis

Infraestructures

Alguaire consolida els vols en espera d’activitat industrial

L’aeroport lleidatà tanca la campanya d’estiu amb 3.274 passatgers, xifra similar a la del 2016, i ja comença la venda de paquets d’esquí

La nòrdica Quality Travel se suma a l’oferta i s’inicien les pràctiques de pilots comercials

L’aeroport de Lleida-Alguaire ha tancat la temporada d’estiu consolidant els vols a les illes Balears i ha començat a comercialitzar els paquets d’hivern i d’esquí, que també tenen ja garantida una bona afluència de passatgers. L’aeroport espera, ara, fer un pas endavant en la seva vessant industrial, és a dir, com a camp d’aviació per a empreses, reparacions o desballestament i per a la formació de nous pilots.

Aquest tipus d’activitats són les que volen potenciar la Generalitat i Aeroports de Catalunya per garantir la viabilitat de la instal·lació aeronàutica.

El balanç d’estiu es va tancar amb un total de 3.274 passatgers que han viatjat des d’Alguaire a Palma, Maó i Eivissa amb Air Nostrum. Són uns 80 viatgers més que l’any passat, quan la xifra va ser de 3.195, segons les dades que va facilitar el director de l’aeroport, Antoni Serra. Els vols a les Illes operaven cada divendres i diumenge i la destinació de Palma és la que ha tingut més viatgers, amb 1.174, registrant un petit descens. El segon destí ha estat Menorca, amb 1.080 i que creix respecte dels 964 de l’any passat. Finalment, els vols a Eivissa han tingut 1.020 passatgers, 10 més que l’estiu passat.

Serra es va mostrar satisfet per unes dades que van a l’alça cada estiu, malgrat que, enguany, cinc vols es van cancel·lar per problemes tècnics de la companyia. Els avions han superat el 60% d’ocupació i no descarta que l’any que ve la companyia operi amb vols més grans per fer front a l’augment de la demanda.

Com cada any, Air Nostrum manté fixa la connexió amb Palma fins que comença la temporada d’hivern, que enguany arribarà amb novetats, ja que l’operador suec Quality Travel organitzarà vols d’esquiadors que s’afegiran als de la companyia britànica Neilson i la israeliana Arkia.

En concret, la temporada d’hivern començarà el 21 de desembre amb els vols de Neilson als aeroports de Gatwitck, Standsted, Manchester i East Midlands. Més endavant, s’hi sumaran les connexions amb Tel-Aviv i el 4 de febrer, les de Suècia. Serra ha detallat que hi haurà cinc destinacions al país escandinau durant dos mesos. L’activitat aèria també creixerà una mica amb alguns vols, també a les Balears, que noliejarà l’Imserso amb els viatges per a la gent gran.

I també a partir de la tardor es preveu l’inici de les pràctiques de vol i base d’entrenaments per a pilots de l’escola de l’aeroclub de Sabadell-Barcelona i també perfeccionament d’enlairaments i aterratges per als pilots de la companyia Vueling.

Al marge d’aquesta activitat empresarial, es treballa per captar activitat industrial, construir naus i hangars i posar en marxa la firma Aeronpark de desballestament d’avions.

LA XIFRA

34.750
passatgers
anuals registra l’aeroport de Lleida-Alguaire, que es volen ampliar amb nous operadors.

LA DATA

21.12.2017
Inici de la campanya d’hivern
que enguany afegirà els operadors Neilson, Arkia i Quality Travel.

Negociacions per a la Festa del Cel

Antoni Serra va confirmar a ACN que estan gestionant els permisos perquè l’aeroport de Lleida-Alguaire aculli la Festa del Cel el pròxim 24 de setembre, una opció que es va plantejar a finals de juliol, quan el govern va descartar que l’esdeveniment se celebrés a Santa Susanna, al Maresme, per motius de seguretat.

En concret, els responsables de l’aeroport i els promotors de l’esdeveniment estan pendents dels informes i avaluacions de Protecció Civil, de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria i de la validació del pla de seguretat dels mateixos organitzadors.

L’objectiu és que la Festa del Cel se celebri a Lleida en poc més de dues setmanes i que acabi arrelant a Ponent. De fet, és una exhibició popular aeronàutica que lliga molt amb l’Air Challenge que ja se celebra a Alguaire i amb les carreres de fórmula 1 de l’aire que es van acollir en una ocasió a l’aeroport. Aquestes activitats atreuen centenars de persones i generen també activitat comercial.

Lleida vol la Festa del Cel enguany, però si no és possible s’ajornaria a l’any vinent. L’esdeveniment es va celebrar a Barcelona fins al 2013 i després, ha estat en dues edicions al Maresme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona