Fogars cobrarà l'IBI de l'autopista

El Ministeri d'Economia i Hisenda ha estat condemnat a pagar a l'Ajuntament de Fogars de la Selva 524.646 euros en concepte d'IBI endarrerit d'autopistes. La secció vuitena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid va resoldre el 25 de novembre estimar el recurs interposat per l'Ajuntament de Fogars i va condemnar el ministeri a pagar aquesta quantitat corresponent a la bonificació de l'impost de béns immobles dels terrenys ocupats per l'autopista AP-7 entre els exercicis 2004 i 2007.

Amb aquesta sentència el tribunal resol que les bonificacions concedides per l'Estat a Acesa durant aquest període han de preveure un mecanisme compensatori perquè l'import de la minoració del rebut de l'IBI no comporti una disminució dels ingressos en concepte d'urbana per a la corporació municipal.

El tribunal, en canvi, no considera que no procedeix condemnar l'Estat al pagament dels interessos que reclamava l'Ajuntament ni tampoc als costos processals.

Sils i Maçanet, l'antecedent

Fa pocs mesos, Sils i Maçanet ja havien tingut una sentència favorable a la demanda de pagament de l'IBI per part de l'Estat, i això va provocar un efecte dominó que ha fet que la majoria d'ajuntaments gironins afectats hagin presentat la sol·licitud al Ministeri de Foment per cobrar l'IBI dels últims quatre anys i si l'Estat els hi denega impulsaran el procés judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona