Els opositors al quart cinturó protesten passejant en bicicleta pel tram de Terrassa

Un grup de membres de la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) van passejar dissabte passat amb bicicleta entre Terrassa i Viladecavalls per aquesta autovia que encara està en construcció. Amb aquesta acció reivindicativa, els opositors a la infraestructura van denunciar «la manca de solidesa i coherència» de la posició de l'Estat espanyol en la Conferència sobre el Canvi Climàtic organitzada per l'ONU, que se celebra a Copenhaguen. En aquest sentit, el CCQC defensa que si cal afrontar el futur potenciant els mitjans de transport més eficients com la bicicleta, el quart cinturó «està sobredimensionat». Així mateix, consideren que aquesta autovia tampoc no serveix si s'ha de fomentar el transport públic. En últim lloc, indiquen que, si s'ha d'invertir en infraestructures que contribueixin a reduir les emissions, el quart cinturó és «l'antagonisme», censura la CCQC. Si més no, consideren que aquesta via suposarà un increment de mobilitat en vehicle privat, en un sector que és un del majors aportadors nets d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Així mateix, els contraris a la via, recorden que encara no hi ha cap estudi de mobilitat que justifiqui la necessitat de la construcció del quart cinturó. Per això, el CCQC assenyala que s'han quedat «obsoletes» les afirmacions interessades que es feien per justificar-la com el pas de les mercaderies de llarg recorregut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona