El pla d'infraestructures del Ripollès aposta pel túnel de Bianya i les variants de l'eix pirinenc

Proposa també una central de biomassa i l'aprofitament dels canals històrics

Els ripollesos volen millorar les comunicacions per carretera amb les capitals comarcals veïnes i, per això, el nou pla d'infraestructures inclou millores en aquest sentit. Bàsicament, aposta per construir les variants de l'eix pirinenc i un túnel entre Bianya i Olot per evitar el coll d'ampolla de la Canya. Així, aposta per construir la variant est de Ripoll amb un túnel sota Sant Bartomeu, i la variant nord del mateix municipi amb un sistema de túnels per sota Sant Roc i molt allunyada del nucli urbà. Les altres variants que proposa són Freser amunt, la variant oest de Campdevànol i la de Ribes de Freser, que de fet, és el primer tram del futur traçat entre el Ripollès i la Cerdanya pel túnel de Toses.

En el capítol d'infraestructures viàries, el pla mana millorar la xarxa viària local i recomana la participació de tots els agents socials en la definició del futura túnel de Toses i els seus accessos. Finalment, diu que cal fer també la variant de Sant Pau de Segúries, a la C-38.

Quant a la línia del tren Barcelona-Puigcerdà, insisteix en la necessitat d'incrementar les freqüències de pas i d'escurçar el temps del recorregut, i de buscar complicitats a la Catalunya Nord per potenciar la internacionalització de la línia i per buscar-li nous usos. El pla, a més, aposta per millorar el transport públic als pobles petits i per fomentar la intermodalitat.

Pel que fa a la gestió de residus, el document recomana insistir en la reducció de la producció de deixalles i en l'aprofundiment de les polítiques de foment del reciclatge.

Recuperar les minicentrals

L'aprofitament dels canals fluvials històrics i recuperar les minicentrals del Ter i del Freser és una altra de les propostes destacades del pla d'infraestructures del Ripollès. En el camp de les infraestructures energètiques, aposta a més per la construcció d'una central de biomassa per aprofitar tota la brossa vegetal que es genera a la comarca, que té molts espais forestals. En el camp de les telecomunicacions, el pla manté la necessitat de fer arribar la fibra òptica neutra a tots els pobles del Ripollès de més de 2.000 habitants, així com garantir la recepció de la Televisió Digital Terrestre i aconseguir la màxima connectivitat possible a les anomenades TIC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona