Infraestructures i serveis

infraestructures

El PSC demana que no es renunciï a desdoblar la C-66 entre Cornellà i Besalú

Els socialistes qualifiquen de “pedaços” les millores que el govern hi vol fer i avisen del risc que l'avantprojecte de l'“autovia” quedi definitivament aparcat

El grup socialista ha presentat al Parlament una proposta de resolució en què es demana la recuperació de l'avantprojecte de desdoblament de la C-66 entre Cornellà del Terri i Besalú. La iniciativa vol evitar que s'hi executin les millores parcials (trams de tres carrils i rotondes, entre altres) que ha previst executar a curt termini el govern, sobretot per corregir la perillositat d'alguns punts, i que el PSC qualifica de “pedaços”. El diputat Rafael Bruguera va alertar ahir, en una roda de premsa a Olot, que es corre el risc de perdre definitivament l'autovia. “Entenem que no es pugui fer ara per qüestions pressupostàries, però sí que es pot fer per fases; demanem que si s'executa alguna cosa, correspongui a l'avantprojecte d'autovia”, va dir el parlamentari. Bruguera va comparar la situació d'aquest sector de la C-66 amb l'eix transversal, que es va fer de dos carrils i al cap d'un temps es va haver de fer una gran inversió per desdoblar-lo. D'altra banda, va assenyalar que si no es desdobla es caurà en un greuge comparatiu amb altres territoris, referint-se a la C-17 (Vic-Ripoll) i la C-16 (Manresa Berga). Tant ell com el regidor de l'Ajuntament d'Olot Josep Guix van fer una crida als sectors empresarials i polítics de la comarca perquè se sumin a aquesta petició.

El desdoblament es va treure per primer cop a exposició pública el 2004. Aleshores el pressupost estimat era de 80 milions d'euros, però s'hi van introduir diverses millores que van encarir el projecte fins als 172 milions. Es preveia que l'autovia estigués enllestida el 2010, però la crisi econòmica va deixar el projecte aparcat.

L'avantprojecte inclou, entre altres obres d'envergadura, dos túnels de doble galeria a Serinyà i a Fares (Sant Ferriol), així com un viaducte nou per salvar el riu Ser. El desdoblament començaria a l'inici de la variant de Banyoles i s'acabaria als enllaços amb l'A-26, a Besalú.

LA FRASE

L'any 1991 el PSC ja vam alertar que la variant de Banyoles era una potineria
Josep Guix
REGIDOR DEL PSC A L'AJUNTAMENT D'OLOT

Diners de l'Estat per a Olot

En les esmenes als pressupostos estatals presentades pel grup socialista al Congrés dels Diputats hi figura la inclusió de dues partides destinades a Olot. D'una banda –va explicar el diputat al Congrés Marc Lamuà en la mateixa roda de premsa–, al voltant de 500.000 euros per al condicionament dels claustres de l'antic convent del Carme i, de l'altra, una quantitat similar per a la construcció de l'Espai Cràter d'interpretació del vulcanisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona