Infraestructures i serveis

Conca de barberà

subministrament d'aigua

La Conca retreu el retard del pla d'abastament

El darrer Consell d'Alcaldes trasllada al delegat del Govern la lentitud del projecte

El darrer Consell d'Alcaldes de la Conca de Barberà, celebrat a Vimbodí i Poblet, ha expressat el malestar pel retard fins ara del projecte d'abastament d'aigua a les comarques de la Segarra, l'Urgell, la Conca de Barberà i l'Anoia. Tot i que es va ratificar l'adhesió per part dels batlles, aquests van exposar al delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, la “sensació de retard” en una obra que ha de resoldre definitivament els problemes de subministrament de molts municipis. Uns dies abans ja va ser l'alcalde de Santa Coloma de Queralt, Magí Trullols, qui va traslladar al el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la inquietud del municipi per aquesta situació.

A principis de desembre, Rull va reunir-se amb els alcaldes i es va mostrar convençut d'un acord imminent per desenvolupar el projecte que ha de permetre fer arribar l'aigua del Segarra-Garrigues a vuit municipis de la Conca de Barberà. Segons Peris, la decisió es retarda per la gran complexitat del projecte si bé el 80% està consensuat. El delegat del Govern també va avançar que s'esperen bones notícies de forma imminent.

A la trobada amb els alcaldes de la Conca de Barberà, Rull també va avançar que hi haurà una aportació de 10 milions de l'ACA, de 4 milions de les diputacions, i 6,4 milions dels usuaris. Aquesta darrera també els avançarà l'ACA i els recuperarà amb les tarifes repartides en 25 anys. Aquest era el segon gran escull a superar si bé Rull considera que aquest projecte estratègic de país garanteix “un molt bon preu de l'aigua”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona