Infraestructures i serveis

Els veïns de l'N-340 fan pressió als alcaldes

La cimera de la Generalitat amb Foment i els ajuntaments del Camp i l'Ebre prevista per dilluns s'ha ajornat

El moviment veïnal de l'N-340 tornarà a mobilitzar-se demà diumenge per reclamar la gratuïtat de l'autopista AP-7 com una mesura immediata per resoldre l'accidentalitat de l'N-340. Serà el 125è tall de carretera convocat per la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, que ja fa més d'un any que va encetar la seua lluita, i tindrà lloc a les quatre de la tarda a Amposta. Tot i que habitualment el dia de tall de l'N-340 és dijous, aquesta setmana també l'han volgut convocar el diumenge com a prèvia a la cimera prevista per dilluns a Barcelona entre la Generalitat, Foment i els alcaldes de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona per buscar una solució consensuada a la problemàtica de l'N-340. “Volem fer pressió perquè els alcaldes mantinguen la reivindicació de la gratuïtat de l'AP-7 per a tothom, que es planten davant la proposta de Foment d'obligar els camions a anar per l'autopista”, va explicar el portaveu del moviment veïnal, Llorenç Navarro.

Els canvis al Ministeri de Foment han motivat l'ajornament de la reunió, segons va informar ahir el Departament de Territori i Sostenibilitat, que no va concretar quan tindrà lloc la trobada. Malgrat tot, el moviment veïnal va decidir mantenir el tall de l'N-340 de demà.

Mentre que els veïns i els alcaldes insisteixen en la necessitat de la gratuïtat de l'AP-7, el Ministeri de Foment ha pactat amb la concessionària, Abertis, una compensació de cinc milions d'euros a canvi de bonificacions als camions, que haurien de circular obligatòriament per l'autopista. “No estem d'acord en què s'imposen bonificacions als camions, reclamem la gratuïtat de l'AP-7”, ha manifestat l'alcalde del Perelló, Ferran Cid. També l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, reclama la supressió dels peatges de l'AP-7 com a solució immediata. Malgrat tot, Gaseni sosté que el problema de fons és el dèficit d'infraestructures a les Terres de l'Ebre i vol saber quina previsió té el nou ministre de Foment. “Crec que no s'han de prendre decisions precipitades, cal esperar a veure quines previsions té Foment per resoldre el problema de l'N-340. D'aquí a onze mesos hi haurà un referèndum a Catalunya i la competència serà del país”, va dir l'alcalde de l'Ametlla de Mar, que considera que obligar els camions a circular per l'AP-7 pot generar problemes. “L'autopista tampoc no és tan segura com faria falta al tram ebrenc”, va dir Gaseni.

Per la seua banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, espera que es pugui “recosir” el consens amb els alcaldes i que no “s'hipotequen” futures actuacions a l'N-340.

Per unes infraestructures del segle XXI

La protesta de demà a Amposta porta el lema Volem infraestructures del segle XXI. A més de reclamar la gratuïtat de l'AP-7, el moviment veïnal denunciarà en aquest acte la construcció d'onze rotondes a l'N-340, dues de les quals ja estan construïdes, i la doble línia contínua que s'ha pintat en aquesta via. Aquest, però, és el principal punt de discrepància entre els alcaldes i el moviment veïnal, ja que bona part dels ajuntaments sí que comparteixen la decisió de Foment de construir rotondes per facilitar l'accés als municipis. “La reunió amb Foment i la Generalitat és per la gratuïtat de l'AP-7, no per parlar de les rotondes a l'N-340”, va assenyalar l'alcalde del Perelló. Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, sosté que la posició dels batlles és “unànime”.

D'altra banda, la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta reclama a la Generalitat i a Foment que la reunió amb els alcaldes es faci a les Terres de l'Ebre en lloc de Barcelona. “Les decisions que afecten el territori s'han de prendre al territori”, va manifestar el president de la federació veïnal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona