Infraestructures

L'Agència Catalana de l'Aigua posarà al dia la depuradora de Figueres

En l'estat actual les instal·lacions no compleixen la normativa europea

La concentració de nitrogen en l'abocament final és més del doble del permès

L'Agència Catalana de l'Aigua ha fet un pas més per actualitzar la depuradora de Figueres, que en l'estat actual no compleix les normatives europees. El projecte d'ampliació de les instal·lacions, pressupostat en 5,6 milions i que l'ACA ara ha posat a exposició pública, pretén remodelar la instal·lació existent i construir un nou reactor, adaptant la planta a les necessitats actuals i futures i assolint la correcta reducció del nitrogen present en l'abocament final d'aigua. I és que, tal com recull el mateix projecte de l'ACA, segons la normativa europea sobre el tractament d'aigües residuals urbanes, el límit màxim hauria de ser 10 mg/l de nitrogen total en l'abocament final, mentre que actualment la concentració de nitrogen total a la sortida de les instal·lacions figuerenques és més del doble del permès.

Aquesta situació havia motivat fins i tot una denúncia de la Comissió Europea al Tribunal Europeu. El problema ve de lluny ja que el 2007 l'ACA plantejava la construcció d'una nova depuradora a Figueres. El projecte no es va concretar mai a causa de les limitacions pressupostàries i es va optar per adaptar les instal·lacions actuals.

Nou reactor

Segons informa l'ACA, el projecte que es presenta ara permetrà remodelar la depuradora existent en construir-se un nou reactor i decantador secundari que garantirà la correcta i eficient reducció de nitrogen, i s'adaptarà així als requeriments legals establerts per la UE. Les obres es completaran amb l'ampliació de la línia de tractament de fangs i un nou edifici de taller i deshidratació reubicat en un altre indret de la mateixa parcel·la.

La instal·lació actual, a tocar del barri de la Marca de l'Ham, té capacitat per tractar 17.000 m³ al dia i una població equivalent de 146.200 habitants. La depuradora és gestionada per la companyia Figueres de Serveis SA (Fisersa) i tracta les aigües residuals urbanes dels municipis de Figueres (ciutat de Figueres i nucli de Vilatenim), Vilafant, el nucli d'Hostalets de Llers (incloent-hi el centre penitenciari) i el polígon industrial de Santa Llogaia d'Àlguema, i aboca les aigües ja tractades al rec del Mal Pas, que desemboca a la riera de Figueres que va cap a la Muga.

La depuradora es va posar en servei l'any 1981 amb una única línia de tractament i el 1993 es va ampliar construint una segona línia per depurar les aigües residuals.

LA XIFRA

5,6
milions d'euros
és el pressupost del projecte d'ampliació de la depuradora de Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona