Infraestructures i serveis

Municipal

L'Esquirol recuperarà un pont medieval

L'Esquirol ja té a punt el projecte que li permetrà restaurar i recuperar el pont del Molí de la Bertrana, que és d'estil medieval i que actualment es troba en molt mal estat: “Som un municipi amb molt patrimoni i no el podem deixar perdre. Hem fet un pas endavant, i tot allò que es pugui cuidar o endreçar mirarem de fer-ho”, remarca l'alcalde, Àlex Montanyà, conscient que, si no s'hi fa una intervenció, aquest pont corre el risc de desaparèixer. L'actuació que s'hi farà serà important i afectarà la plataforma, la pilastra, l'arc, les aletes i els murs laterals de la construcció: “Ens basem en un estudi que han fet tècnics de la Diputació de Barcelona. Per exemple, per a les baranes s'han pogut recuperar moltes pedres originals”, comenta l'alcalde del municipi del nord d'Osona. El pressupost d'aquestes obres serà d'uns 60.000 euros i seran finançades totalment per l'ens provincial.

Un cop s'hagi restaurat el pont, la intenció és que el curs de la riera de la Gorga també torni al recorregut original: “A causa dels aiguats dels anys quaranta, l'aigua es va desplaçar alguns metres i volem que torni a passar per sota el pont”, explica Montanyà.

Superada la primera fase de la restauració del pont medieval, se'n preveu una segona que consistirà a arreglar tot l'entorn, ja que és un punt d'interès turístic entre l'Esquirol i Tavertet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia