Infraestructures i serveis

trànsit

infraestructures

La variant de Calldetenes i l'accés a l'eix de Sant Julià compartiran dia d'estrena

Dues de les grans obres que afecten la mobilitat a Osona es posaran en funcionament i s'inauguraran amb la presència del conseller Rull el 17 de setembre

Calldetenes i Sant Julià de Vilatorta estrenaran de manera conjunta dues obres que canviaran de dalt a baix la mobilitat als municipis. La coincidència en la finalització de les obres de la variant de Calldetenes i del nou accés a l'eix transversal de Sant Julià permetrà que en un mateix dia, el dissabte 17 de setembre, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, inauguri les dues infraestructures.

Tot indica que la jornada d'inauguracions començarà a Sant Julià de Vilatorta a les deu del matí, moment en què s'obrirà l'accés directe des de l'eix cap a la població: “Estem satisfets de poder inaugurar una obra que suposa una gran inversió per al municipi i que aportarà beneficis. D'una banda, traiem trànsit de camions del centre del poble i millorem la connexió amb el polígon, i de l'altra, l'obra ens ha permès canalitzar serveis que podrem utilitzar en un futur, com ara el gas natural i la fibra òptica”, remarca l'alcalde, Joan Carles Rodríguez. L'obra, que ha tingut una durada d'onze mesos, es va posar a licitació per un import de 3,2 milions d'euros i va ser adjudicada, finalment, per 2,5. Més enllà de l'accés a l'eix, també s'ha fet una via verda des d'aquest punt fins al polígon de la Quintana per facilitar el pas de vianants i ciclistes en una carretera, la de Vilalleons, on s'incrementarà el volum de pas de vehicles d'ara endavant. La intenció és que, en una segona fase, la via verda arribi al centre del municipi.

La variant veu la llum

L'alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, va avançar en el ple d'aquest mes de setembre que l'obertura de la variant era imminent, i la data definitiva també serà el 17 de setembre, a tres quarts d'onze del matí: “L'obra està acabada i es posarà en servei el mateix dia de la inauguració”, va explicar ahir Verdaguer. La variant de Calldetenes ha costat 2,3 milions. L'obra va començar l'octubre del 2014 i es va acabar el març passat, però les millores de seguretat que s'han afegit al projecte inicial han allargat l'obertura gairebé mig any. La variant permetrà reduir el volum de vehicles que passen cada dia pel centre del poble.

LES FRASES

Ha estat una gran inversió a la població i aportarà beneficis, com ara treure trànsit de camions del centre
Joan Carles Rodríguez
alcalde de St. julià de vilatorta
Posarem en marxa la variant el mateix dia de la inauguració. Estem contents de poder-la estrenar
Marc Verdaguer
alcalde de calldetenes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona