Urbanisme

trànsit

Giratoris dels accessos a Banyoles, renovats

L’Ajuntament arreglarà aquest any el primer, el de la carretera GIP-5121

L’Ajuntament de Banyoles durà a terme la millora urbanística del giratori d’accés a la ciutat per la carretera GIP-5121 des de Crespià i Esponellà, conegut popularment com el giratori del Triops. Amb aquesta actuació i tal com va anunciar l’alcalde, Miquel Noguer, en el ple d’ahir al vespre, l’Ajuntament inicia la millora de tots els giratoris d’accés a Banyoles. Les obres de tots els altres s’aniran fent en propers exercicis, amb l’objectiu que, quan acabin, aquests espais quedin ben condicionats.

La millora urbanística de la GIP-5121 es podrà dur a terme durant l’actual exercici, gràcies a la modificació de crèdit aprovada en el ple, amb els vots favorables de l’equip de govern del PDdCAT i els de Junts per Banyoles, a l’oposició, i l’abstenció de la CUP i d’ICV, també a l’oposició. Aquesta modificació també inclou, entre moltes altres actuacions, la millora de les voreres de mas Palou, la de diversos carrers i enllumenats i la millora de l’espai públic del passatge Doctor Fleming. Aquesta era la primera de les modificacions aprovades ahir, per un valor de 370.000 euros, i corresponia a inversions financerament sostenibles, que es va aprovar arran dels pressupostos de l’Estat.

L’altra modificació de crèdit aprovada –amb els mateixos vots– era per romanents de tresoreria. És la modificació que du a terme habitualment l’Ajuntament al mes de setembre, però que aquesta vegada l’ha pogut avançar a aquest juliol. Les partides estan destinades en aquest cas a capítols molt diversos: teatre, festes populars, acció social, mobilitat i accessibilitat, informàtica, recursos educatius, al torneig FutbolNet, etc.

El ple va donar llum verd també, amb l’abstenció dels dos regidors de la CUP, a l’aportació que li pertoca per a la construcció del tram de Banyoles de la via verda, que forma part de l’ampliació de la xarxa de vies verdes que la Diputació de Girona du a terme entre el Pirineu i la Costa Brava. En concret, la inversió que correspon a Banyoles és de 161.711 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona