La nit més freda de l'any acaba amb mínimes de més de 10 graus sota zero

Les màximes no van superar ahir els 9 graus, i les glaçades havien estat generals durant la matinada

La nit de dissabte i la matinada de diumenge van ser les més fredes de l'any, i en la gran majoria de municipis de les comarques gironines es van registrar temperatures sota zero. Les temperatures van anar baixant progressivament des d'abans-d'ahir al vespre, i la tendència es va mantenir tota la nit. De 8 del vespre a 8 del matí els termòmetres van marcar temperatures més baixes. A l'interior les mínimes es van situar en la majoria de pobles entre els -7 i els -10 graus, i van ser encara més baixes als pobles de muntanya. A la costa les temperatures no van ser tan baixes, però van arribar als 5 graus sota zero. En alguns punts, com ara Roses, no es va arribar a registres negatius.

A mesura que va anar avançant el dia les temperatures es van normalitzar, i passat el migdia es van arribar a màximes de 8 i 9 graus a gran part de la demarcació. De fet, aquesta onada de fred s'ha comportat de manera uniforme arreu de les comarques gironines, i les temperatures han canviat de manera semblant tant a la costa com a les comarques de l'interior. Pel que fa a la resta del país, la tònica general va ser semblant a la de les comarques gironines, si bé avui s'esperen nevades sobretot a les comarques lleidatanes i de l'interior de les tarragonines i barcelonines.

Vol suspès a l'aeroport

D'altra banda, la fred no va provocar grans problemes a Catalunya, a diferència d'altres països d'Europa. Un dels més importants va ser a l'aeroport de Girona, on a causa de la fred que fa a la resta d'Europa es va haver de cancel·lar un vol de Ryanair de Düsseldorf amb destinació a Girona, i que també havia de fer la ruta en sentit invers. Els viatgers van haver de buscar alternatives amb altres vols. (Més informació, a la pàgina 20.)

LES TEMPERATURES

Temperatures mínimes registrades ahir de matinada
Cabanes: 0,8º
Castelló d'Empúries: -3,3º
Roses: 1,1º
Ventalló: -4,3º
Castell d'Aro: -5,1º
La Bisbal: -7,8º
Torroella de Montgrí: -4,3
Olot: -9,3º
La Vall d'en Bas: -10,9º
Girona: -7,2º
Cassà de la Selva: -7
Banyoles: -5,3º
Sant Pau de Segúries: -12,8º
Molló: -7,7º
Anglès: -9,4º
Vilobí: -10,1º
Das: -14,5º

Més menjars a La Sopa

La fred d'aquests dies ha portat més persones del que és habitual al centre La Sopa de Girona. Des del centre d'acollida van explicar ahir que ha augmentat el nombre de peticions tant de llits com d'àpats. Pel que fa als llits, el centre disposa de 16 places que durant tots aquests dies han estat plenes, i amb llista d'espera. Segons explicaven des de La Sopa, hi havia gent que s'esperava fins a les 10 de la nit, que és quan s'hi tanca l'accés, per veure si hi havia alguna plaça lliure. Un altre àmbit en què també s'ha notat molt la fred és la petició de menjar, ja que aquests dies s'han doblat els torns de dinar per poder servir més àpats, que han passat de la cinquantena habitual a més d'un centenar. I també es fan entrepans de més per a la nit, per poder afrontar la demanda. Segons la Policia Municipal de Girona, no es va trobar cap indigent amb risc de congelació, i molts van aixoplugar-se en caixers, ponts i cases abandonades.

I a partir d'avui, pluja

Les previsions meteorològiques per als pròxims dies apunten a una lleugera pujada de les temperatures, si bé les mínimes encara estaran sota zero a l'interior. A mesura que avanci la setmana aniran augmentant més, i el dia de Nadal la fred ja no serà tan intensa. Les que sí que apareixeran són les precipitacions, a partir d'avui mateix, i es preveu que siguin de neu a l'interior de del país, tret de les comarques gironines, on es limitaran a muntanya. Les pluges es preveu que durin fins dimarts, i el dia de Nadal no serà passat per aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.