Infraestructures i serveis

Pont de Molins incorpora una caldera de biomassa

La instal·lació serà una peça clau de la nova xarxa de calor i permetrà estalviar divuit tones d’emissions de CO2 anuals amb relació a les antigues calderes

El municipi de Pont de Molins disposa des d’ara d’una caldera de biomassa, situada al nucli del poble, que constituirà una peça clau de la nova xarxa de calor. La instal·lació l’han finançat l’Ajuntament de Pont de Molins i la Diputació de Girona amb un pressupost total de 87.064 euros, i representa un estalvi d’emissions de CO2 de divuit tones l’any, amb una producció d’energia renovable per valor de 63.814 kWh/any.

La biomassa que consumeix la caldera prové de boscos de les comarques gironines. Se substitueixen així les calderes velles de combustibles fòssils, una acció que ja va ser planificada en el pla d’acció per a l’energia sostenible (PAES), aprovat el 2015. El PAES preveu la implantació d’accions en edificis i equipaments municipals, edificis residencials, el sector dels serveis, el transport privat i la flota municipal, i el sector dels residus, que suposen una reducció de 887,01 tones de CO2 per l’any 2020 i equivalen a un 22,47% de les emissions del 2005.

En l’acte d’inauguració de la caldera de Pont de Molins (dijous passat), hi van ser presents el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, i l’alcalde de Pont de Molins, Josep Fuentes, acompanyats dels regidors de l’equip de govern. L’alcalde va destacar que el poble “aposta amb fermesa per aquest sistema, més sostenible i respectuós amb el medi, que permet el progressiu abandonament dels combustibles fòssils”. Per la seva banda, Costabella va destacar que aquesta instal·lació representa una fita significativa en l’agenda energètica de les comarques gironines: amb aquestes i altres actuacions que executen els municipis gironins, es complirà el compromís de reduir les emissions en més d’un 20% abans de l’any 2020, d’acord amb el que estableix l’Estratègia Europa 2020. D’altra banda, a més de la reducció d’emissions, les instal·lacions d’energia renovable amb biomassa també tenen un paper important en la prevenció d’incendis forestals i la gestió sostenible dels boscos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia