Medi ambient

Medi ambient

Argelaguer fa més visible el seu paisatge fluvial

Reobren camins que voregen el riu i que condueixen a espais poc coneguts d'interès natural o d'arqueologia industrial, com ara la popular resclosa i altres construccions en desús

El vell projecte de l'Ajuntament d'Argelaguer de fer valdre els seu paisatge fluvial, molt desconegut pels forans, ha estat recuperat pel consistori actual i s'ha començat a executar. Emmarcat en el pla de foment turístic que gestiona el Consell de la Garrotxa per a diferents municipis de la comarca, el projecte d'Argelaguer consisteix en la recuperació dels senders de la vora del riu Fluvià, la majoria dels quals han anat caient en desús i, en el pitjor dels casos, desapareixent sota la massa forestal. Per aquests senders s'accedeix a edificacions que també resten mig oblidades, entre les quals destaquen la resclosa i un antic molí.

Observatori d'aus

A banda de la recuperació de camins –que, un cop
feta l'estassada, es reforçaran amb una capa de terra compactada–, en el projecte es preveu la instal·lació de dos punts d'observació d'aus. Consistiran en unes construccions de fusta que estèticament seguiran el model del parc de les populars cabanes del Garrell (situat també a prop del riu) i que s'han encarregat a una empresa local. Es vol aprofitar el fet que, en aquesta part del seu
recorregut, el Fluvià sol baixar a poca velocitat, circumstància que afavoreix la presència de força espècies d'aus aquàtiques.

A la tardor, enllestit

Els treballs, valorats en prop de 25.000 euros, els està executant la cooperativa La Fageda. Si si es compleixen les previsions, estaran enllestits a finals d'estiu, segons calcula l'alcalde, Artur Ginesta. En una primera fase es treballarà en el curs fluvial més proper al nucli d'Argelaguer, però a la llarga es vol abastar fins al barri del Pont, ja a tocar del nucli de Sant Jaume de Llierca.

LA DATA

09.2016
és el mes
en què està previst que es puguin estrenar els camins recuperats i les cabanes d'observació d'aus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona