Medi ambient

Medi ambient

Volen fer pagar per activitats a l'estany d'Ivars

Perquè l'espai natural no tan sols es financi amb diners públics

El Consell General de l'estany d'Ivars i Vila-sana, reunit ahir al Consell Comarcal del Pla d'Urgell, va posar damunt la taula la possibilitat que algunes de les activitats que es duen a terme a l'espai natural siguin de pagament. La mesura tindria com a objectiu obtenir més recursos econòmics amb els quals ajudar a fer viable la gestió d'aquest entorn.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va explicar que l'Estany d'Ivars només s'està finançant mitjançant diners de les administracions i que haver de gestionar espais naturals exclusivament amb recursos públics “té, en aquests moments, una dificultat important”.

La trobada també va servir per adjudicar la segona de les quatre fases d'obres previstes a la masia de Cal Sinén, que fa les funcions de centre d'interpretació de l'estany. Els treballs, que bàsicament consistiran en el condicionament de l'espai on s'instal·larà la museografia, els executarà l'empresa Simó Farnell per un import superior als 100.000 euros.

Durant la reunió també es va parlar dels problemes que causa la plaga de conills que afecta l'espai natural i el seu entorn. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Josep Maria Huguet, va explicar que els Agents Rurals i les societats de caçadors estan fent el seguiment pertinent, i va anunciar una altra batuda per dilluns al vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia