Medi ambient

Bàscara denega la construcció d'una altra granja de porcs

La plataforma Salvem l'Empordà de Purins ho veu com una victòria de la mobilització dels veïns de Calabuig

L'Ajuntament de Bàscara ha denegat la llicència d'obres per a la construcció d'una altra macrogranja de porcs al nucli de Calabuig. L'alcalde, Narcís Saurina, explica que s'han cenyit als requeriments del POUM: “El punt de conflicte entre partidaris i opositors era el de les distàncies mínimes entre explotacions. Ens hem assessorat amb experts i hem arribat a la conclusió que havíem de denegar el permís, però possiblement és interpretable”, diu l'alcalde.

Tot i la valoració tècnica de Saurina, la plataforma Salvem l'Empordà de Purins interpreta que la denegació d'aquest projecte representa una victòria dels veïns de Calabuig, que s'hi van oposar des del principi: els opositors argumentaven que la granja (amb capacitat per a 2.376 porcs) no respectaria les distàncies mínimes amb una riera, uns habitatges a uns 300 metres i una altra explotació ramadera de gallines ecològiques.

En un comunicat, la plataforma recalca que, de moment, totes les macrogranges que s'han denunciat des la societat civil han acabat sent desestimades (per exemple a Rabós i Lladó). En aquests moments s'està al·legant contra projectes a Palau de Santa Eulàlia o Cantallops, i a Pontós es treballant en la redacció d'unes noves normes subsidiàries relacionades amb explotacions ramaderes.

Salvem l'Empordà de Purins lamenta, malgrat tot, que sigui la societat civil la que hagi d'assumir la responsabilitat i les despeses pel compliment de les normatives. Amb l'amenaça de la contaminació dels aqüífers com a rerefons, l'entitat denuncia un “creixement exponencial del sector” i manifesta preocupació “per la rigorositat tecnicolegal en les tramitacions actuals”.

Tot plegat són motius més que suficients, segons explica la plataforma, per reiterar la reclamació d'una moratòria sobre cap autorització d'un nou projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona