Medi ambient

La Diputació vol més ajuts en cas d'atacs d'animals

El ple de la Diputació de Lleida va aprovar ahir una moció d'Unitat d'Aran (UA) en què es reclama millorar les compensacions a pagesos i ramaders pels atacs de fauna salvatge, especialment d'óssos i voltors. La resolució estima que la Generalitat hauria de pagar més i amb més celeritat per aquests perjudicis que pateixen al Pirineu.

No obstant això, la unanimitat que va generar la proposta es va truncar en el punt de la mateixa moció, que es va votar separadament, que feia referència a aturar la reintroducció de fauna salvatge. Cal recordar que aviat s'alliberarà un nou ós al Pirineu i que també s'ha previst reintroduir el linx amb quatre exemplars a la Val d'Aran.

L'absència d'un diputat de CiU va fer que calgués el vot de qualitat del president, Joan Reñé, perquè no prosperés aquest punt, que hauria suposat un conflicte de l'ens provincial amb la Generalitat en el desenvolupament dels programes de fauna salvatge.

La moció va coincidir amb les protestes d'Unió de Pagesos, que també exigeixen més ajuts pels danys de la fauna salvatge. Van anunciar que posaran càmeres per enregistrar els atacs, sobretot de voltors.

El ple també va aprovar el pla d'aigües de la Diputació per als quatre anys vinents i una dotació de 5,6 milions. Finalment, es va llegir una declaració amb motiu dels 25 anys de la recuperació del Conselh Generau d'Aran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona