Medi ambient

El nou estudi confirma que només un dels plataners de Cadaqués és mort

Les conclusions definitives del nou treball es faran públiques en el termini d'una setmana

Alguns arbres malalts no estan entre els que s'havien de talar

El nou estudi sobre la salut dels plàtans de Cadaqués confirmaria que només un dels arbres de l'avinguda Caritat Serinyana és mort. Les conclusions definitives del nou informe que ha encarregat una entitat del poble només es faran públiques durant la setmana vinent, però segons les fonts consultades per aquest diari tot indica que a grans trets seran similars al segon estudi que va demanar en el seu moment l'Ajuntament. Un altre aspecte que es confirmaria és que entre quatre i sis arbres, malalts, podrien morir en un termini d'entre tres i sis anys.

Divergències

En canvi, altres dades d'aquest tercer informe poden contradir els precedents; per exemple, el fet que alguns dels arbres que ara apareixerien com a malalts no consten entre els que l'Ajuntament preveia talar. Un altre aspecte que pot generar debat en relació amb els estudis anteriors és la valoració del perill real per la ciutadania i fins a quin punt cal anticipar-se talant els plataners amb l'argumentació que hi ha la possibilitat que un arbre caigui.

El tècnic que va examinar els arbres per redactar aquest nou estudi va ser a Cadaqués divendres passat. L'estudi serà finançat pel Centre Cultural Cadaqués (CCC), que s'hi va oferir després de parlar amb els representants del moviment veïnal que s'ha mobilitzat contra la tala que preveia portar a terme l'Ajuntament, basant-se en dos altres estudis. En resposta a aquest diari sobre l'oportunitat d'aquest tercer estudi, l'alcalde, Josep Lloret, el valora positivament. “És bo que tinguem més informes i més elements per decidir”, diu l'alcalde. A principi del mes d'abril, l'Ajuntament va haver de suspendre els treballs per talar 19 dels 33 plàtans de l'avinguda Caritat Seninyana perquè una quarantena de veïns van formar una cadena humana al voltant dels arbres amb l'objectiu d'impedir la feina de l'empresa que havia de començar la tala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia