Medi ambient

Una entitat pagarà un nou estudi dels arbres de Cadaqués

El Centre Cultural Cadaqués també està disposat a assumir el cost de replantar els plataners que s'arranquin

El Centre Cultural Cadaqués (CCC) ha encarregat un nou estudi sobre la salut dels plàtans del municipi. L'informe costaria entre 1.000 i 1.500 euros, que assumirà l'entitat, i se n'encarregaria una empresa amb seu a Barcelona que hi podria enviar un tècnic demà mateix.

La decisió d'encarregar un nou informe és fruit de converses entre membres de la mobilització veïnal –concretament Hugo Garcia, articulista i un dels portaveus de la campanya Salvem Ses Arbres– i els representants del CCC. Aquest serà el tercer estudi sobre els arbres de l'avinguda Caritat Serinyana, després dels dos que ha presentat el govern municipal. Segons els seus impulsors, però, un nou informe és justificat per disposar d'un treball independent, perquè els veïns que s'oposen a la tala no s'acaben de fiar dels estudis municipals, i perquè hi ha canvis entre els dos informes precedents: “En el primer ens deien que hi ha quatre o cinc arbres morts i en el segon només n'hi ha un”, diu Garcia.

Arran d'aquestes converses entre l'entitat i els veïns, el Centre Cultural Cadaqués també ha manifestat que assumirà el cost de replantar el plataner mort i més, si es demostra que se n'han d'arrencar d'altres, preveient que el cost podria ser d'entre 800 i 1.000 euros per cada arbre.

El Centre Cultural de Cadaqués és una entitat creada recentment per un grup d'entre set i vuit persones, personalitats del món cultural i artístic instal·lades a Cadaqués o vinculades al poble. El president de l'entitat és Peter Staples, un senyor anglès que és a Cadaqués des de fa uns trenta anys, i entre els altres membres que en formen part hi ha el pintor Ramón Moscardó i el galerista Patrick Domken.

A l'espai web de l'entitat , que per ara només és en llengua anglesa, el col·lectiu es defineix com una estructura de “suport a la vida cultural de Cadaqués”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia