Medi ambient

Obres d'urgència per frenar una esllavissada a Melianta

La neteja d'un marge al Clot de Melianta ha permès descobrir el deteriorament d'un marge que dóna a un carrer de la urbanització i que sosté una canonada d'aigües residuals

Uns operaris estan talant aquests dies bona part dels arbres del Clot de Melianta, un paratge situat en un extrem d'aquest veïnat de Fontcoberta, per tal de deixar espai perquè es pugui construir de seguida un mur de contenció. Una recent neteja de la zona boscosa, realitzada per obrir una franja de seguretat contra els incendis, va deixar al descobert el deteriorament del marge sobre el que se sosté un carrer (el carrer Campolier) i per on passa una canonada del clavegueram.

La descoberta ha causat alarma perquè en el tram més estret, al marge tan sols li queda un metre i mig d'amplada, ha explicat l'alcalde, Joan Estarriola. Quan els treballadors forestals hagin acabat, es podrà estudiar millor l'abast de l'esllavissada i redactar el projecte de construcció del mur de contenció. Com que, en el punt més alt, el desnivell del marge és de prop de 40 metres, no està clar que es solucioni amb un sol mur. “És probable que haguem d'aixecar una escullera esglaonada”, avança l'alcalde. De moment només s'ha obtingut finançament per a l'actual tala, que costarà entre 10.000 i 12.000 euros, segons el consistori, i que es cobrirà amb una subvenció del departament de Governació.

Amb la neteja forestal s'eliminaran els arbres que no són propis de la zona, així com els abundants troncs i branques del sotabosc, i s'hi deixaran només els exemplars autòctons. Un cop fet el mur de contenció, es replantarà el Clot de Melianta amb espècies pròpies de la zona, ha anunciat Joan Estarriola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia