Medi ambient

Insten el govern a protegir la cala Morisca de Tossa

El grup de CSQEP ha entrat una proposta de resolució al Parlament perquè el govern negociï amb l'Ajuntament aturar el conveni que permet fer-hi un hotel

Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) ha entrat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per incloure a l'EIN del massís de Cadiretes tota l'àrea urbanitzable del sector de la cala Morisca de Tossa de Mar, després que en l'últim ple municipal es va aprovar –amb els vots en contra de CDC– el conveni amb els nous propietaris de la finca. Aquest conveni preveu la construcció d'un hotel de quatre estrelles i la urbanització del sector, fet que ha posat en peu de guerra associacions ecologistes del territori i partits polítics, entre els quals hi ha ICV-EUiA, la CUP, CSQEP i Ciutadans.

En la seva proposta, el diputat Marc Vidal va denunciar “l'anormal convivència d'unes normatives urbanístiques del segle passat amb la protecció del paisatge i del territori com l'entenem avui” i la coincidència amb el projecte d'allargament de la C-32 fins a la platja de Canyelles. “Estem sotmetent el nostre entorn a un ofec excessiu, i la pressió sobre els corredors biològics transformarà les àrees que connecten en espais totalment aïllats que difícilment tindran la funció per la qual van ser protegits”, hi va afegir el diputat, amb referència al torrent de la Morisca i a la mateixa cala, que connecta la part meridional de l'EIN del massís de Cadiretes amb el mar. La proposta de resolució insta el govern a protegir aquests connectors biològics amb la protecció bàsica de la figura d'espai d'interès natural, i a incloure'ls en el PEIN del massís de Cadiretes i a prendre les mesures necessàries per a la seva protecció efectiva, així com a negociar amb l'Ajuntament de Tossa de Mar que aturi el conveni de gestió urbanística del sector de cala Morisca, i desclassifiqui i requalifiqui el sòl en clau forestal per evitar la seva urbanització. Segons l'equip de govern (TU i ERC), el sector té moltes mancances (clavegueram i millores viàries) que es poden resoldre amb el conveni, segons el qual a canvi de deixar construir l'hotel (26.000 m²) els propietaris han d'assumir el cost d'accés al sector i pagar el cost d'una depuradora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona