Medi ambient

El polèmic abocador de Coll Cardús de Vacarisses estarà actiu tres anys més

Havia de tancar-se el 2015 però s'allarga denou el termini per reblir el forat mentre el Vallès busca un emplaçament alternatiu per deixar les deixalles

L'abocador vallesà de Coll Cardús, a Vacarisses, encara rebrà residus provinents del Centre de Tractament de Residus del Vallès (CTRV) ubicat al seu costat uns tres anys més mentre es fa el procés de clausura. Així ho va explicar ahir el president del Consorci de Residus del Vallès, Ricard Torralba, i ho va ratificar l'alcalde de Vacarisses, Toni Masana, temps durant el qual els municipis del Vallès Occidental buscaran un nou dipòsit on deixar les bales inertitzades sortints del tractament de la fracció de deixalles que no es recull selectivament –resta– provinents del CTRV.

D'aquesta manera s'incompleix l'enèsima data de tancament de l'abocador fixada pel primer semestre del 2015 que s'havia fixat en una proposta impulsada per ERC al Parlament i aprovada per unanimitat el desembre del 2013. Una data que el mateix director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, havia confirmat a aquest diari el juny del 2014. Masana explicava ahir que la justificació rebuda des del govern de la Generalitat fa uns dies és que en aquest cas “el criteri polític no podia passar per sobre del tècnic” i que fins al 18 de juliol s'acabaria d'omplir el frontal del l'abocador. Després, i per un període de mig any més, es rebliria el forat sorgit de l'assentament de les deixalles ja existents que es van descomponent fins assolir la cota prevista. A partir d'aleshores, afegeix Masana, s'abordarà el procés de clausura que pot durar entre dos i tres anys i que després en necessitarà 30 més per fer-ne un seguiment. El temps definitiu es coneixerà en funció del projecte de tancament que s'estipuli amb l'empresa Tratesa, del Grup Hera, que el gestiona des del 1985 i del qual també forma part UTE, formada amb FCC i Urbaser, que gestiona el CTRV, inaugurat el 2010.

Durant aquest temps, els municipis que configuren el Consorci de Residus buscaran una nova ubicació on deixar el residus de la fracció resta, ja sigui en dipòsits en funcionament com el d'Hostalets de Pierola, el del Bages de Tivissa o altres de nous que es facin aprofitant clots ja existents, com ara antigues argileres o bòbiles.

LA DATA

9-9-2010
S''inaugura
el Centre de Tractament de Residus que havia de suposar el tancament de l'abocador.

LA FRASE

Tenim diferents opcions i ubicacions per triar on abocar les deixalles quan tanqui Coll Cardús
Ricard Torralba
President del Consorci de Residus del Vallès Occidental


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona