Medi ambient

Cartells contundents contra les caques de gos

L'Ajuntament de Pont de Molins n'ha penjat a tots els fanals

“Potser m'he passat una mica, però ja n'hi ha prou de tant d'incivisme”, diu Josep Fuentes. L'alcalde de Pont de Molins admet que el cartell que l'Ajuntament ha penjat a tots els fanals del poble és “agressiu i molt directe”, però diu que està decidit a fer prendre consciència del problema de les caques de gos que no es recullen als carrers. “Volem un poble net, fem esforços per tenir-lo arreglat i no pot ser que haguem d'anar per les voreres vigilant constantment de no trepitjar les caques de gos; és fins i tot una qüestió de sanitat, d'higiene per als nens del municipi, que es troben amb això a cada pas”, insisteix l'alcalde.

Cansat de publicar circulars i advertiments successius que no han tingut efecte, l'Ajuntament va enllestir la setmana passada aquesta encartellada massiva per interpel·lar directament els propietaris incívics d'animals. L'operació té un cost important per aquest petit municipi (uns 600 euros, segons l'alcalde) però, segons Fuentes, d'ençà que han aparegut els cartells ja es veuen menys tifes.

Sancions més altes

El municipi disposa d'ordenances municipals que permeten sancionar aquestes actituds, però l'alcalde admet que per ara només s'ha establert una sanció: “Per sancionar cal enxampar el propietari de l'animal in fraganti; a més, som reticents a posar sancions perquè som un poble petit i no volem crear conflicte, hem d'educar.” Amb tot, l'alcalde també avisa que no es renuncia a sancionar ni a augmentar l'import de les multes. En l'actualitat les ordenances permeten sancions de fins a 40 euros. Però l'Ajuntament es planteja tipificar-ho com a “falta molt greu”, un canvi que permetria posar multes de fins a 3.000 euros.

Fuentes explica que el disseny del cartell l'ha manllevat a l'Ajuntament de Bàscara, previ acord de Narcís Saurina, l'alcalde d'aquest municipi i autor del cartell. A Bàscara, Saurina explica que el cartell s'ha penjat a l'ajuntament i es reparteix a comerços i entitats per conscienciar la població i els més joves dels problemes d'incivisme. Molts municipis s'enfronten al mateix problema, i a Portbou un grup de veïns s'han mobilitzat precisament aquesta setmana passada per reclamar a l'Ajuntament que actuï amb més contundència contra aquest tipus d'incivisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona