Medi ambient

Destinaran al medi natural el 0,5% de l'IBI de Santa Coloma

L'equip de govern valora que la fauna, la flora i el paisatge tinguin una partida per primer cop

CDC ho veu restrictiu

L'equip de govern de Santa Coloma de Farners (ERC i MES) destinarà el 0,5% dels ingressos de l'impost sobre béns immobles (IBI) a la conservació del medi natural. Els gestors municipals han calculat que la quantitat del 2016 serà d'uns 18.700 euros. “Ens hem volgut obligar a destinar-hi uns diners i protegir la fauna, la flora i el paisatge de Santa Coloma”, assenyala l'edil de Medi Natural, Jordi Sitjà (ERC).

El regidor colomenc declara que la decisió de l'equip de govern és ser proactiu en “la planificació i estudi del medi natural, la gestió del territori i la seva custòdia amb la col·laboració dels propietaris i la formació amb tallers als centres escolars”. Són els tres eixos –afirma el regidor– de l'acord de ple, que precisa que es tindran en compte “els diferents actors locals”.

Sitjà ha revelat que des del juny de l'any passat han col·laborat amb la Fundació Emys, de Riudarenes, que treballa per la conservació del medi natural des de fa gairebé tres dècades. Emys ja havia subscrit un conveni amb l'anterior equip de govern de Santa Coloma, encapçalat per Antoni Solà.

Sitjà assenyala que l'actual equip de govern va voler separar, en la distribució de les àrees del cartipàs, Medi Natural de Medi Ambient per fer justament polítiques de protecció de la natura. El regidor ha admès que la iniciativa s'inspira en la que ja apliquen a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva des del 2014.

En el ple de dilluns, la iniciativa va generar una forta discussió i va rebre vuit vots a favor (7 d'ERC i 1 de MES), set en contra (els de CDC) i dues abstencions (la del regidor del PSC i la de l'edil de la CUP).

Sense passar per ple

Els set regidors de CDC, la força vencedora de les municipals del 2015 per només tres vots, van oposar-se al fet que el 0,5% de l'IBI sigui per conservar el medi natural. En el ple de dilluns, el portaveu convergent, Carles Roca, va proposar que aquesta partida inclogués projectes de sostenibilitat i medi ambient. En la defensa del punt, hi van intervenir dos regidors més de CDC, Jordi Solà i Carina Planiol. Planiol va lamentar que el ple no pugui triar com es gastaran els diners.

LA XIFRA

18.700
euros
podria ingressar l'Ajuntament en IBI aquest any i es destinaran a conservar la fauna, la flora i el paisatge.

LA FRASE

Volíem que la filosofia de la iniciativa passés per ple. Tenim la voluntat de fer-ho quatre anys
Jordi Sitjà
regidor de medi natural (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona