Medi ambient

El projecte de la pedrera de l'Argentera està aturat

El projecte de la pedrera de l'Argentera està, per ara, paralitzat. El batlle del municipi del Baix Camp, Lluís M. Castellví, va explicar ahir que dies enrere va consultar a la delegació d'Empresa i Coneixement de la demarcació en quin estat estava l'expedient i es va adonar que a l'agost de 2015 es va exhaurir el termini de pròrroga que l'empresa Lemar (Les Masies de l'Argentera) havia sol·licitat sense haver-lo prorrogat. “I en aquesta situació no es pot donar la llicència d'activitat”, va afirmar Castellví. L'alcalde de l'Argentera va voler deixar clar que “l'Ajuntament no està ni a favor ni en contra del projecte” i que “no és una qüestió de voluntats, sinó de legalitat”. En aquest sentit, va assegurar que la missió del consistori no és cap altra que la de “vetllar per tal que tots els tràmits que es facin i que ens afectin siguin legals”, i va admetre que, per ara, no s'ha establert cap contacte amb l'empresa. “El procés està en tràmit de caducitat i no sé quan trigarà a resoldre's, però serà aviat”, va subratllar.

En tot cas, l'alcalde va recordar que Lemar té ara “tot el dret de presentar les al·legacions que consideri oportunes” per reprendre el projecte, però va dir que com que la Generalitat ja ha obert un expedient per “declarar la caducitat de l'actual autorització administrativa”, a efectes pràctics la pedrera està aturada. Una de les claus de la demora en el començament de l'activitat és, segons Castellví, el camí que havia d'usar l'empresa per poder dur material i extreure'n dels terrenys que s'havien d'explotar. “No han pogut tirar endavant alguns tràmits i això ho ha endarrerit tot”, va descriure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia